Ако Илон Мъск пишеше наръчник по бизнес етикет, неговият би

...
Ако Илон Мъск пишеше наръчник по бизнес етикет, неговият би
Коментари Харесай

Илон Мъск: Ако имате непродуктивна среща, станете и си излезте

Ако Илон Мъск пишеше справочник по бизнес етикет, неговият би бил много фино издание и с доста обрани препоръки, показват от онлайн изданието Quartz, представено от " Manager.bg ".

 

Причината са изтекли до чиновниците на автомобилния производител Tesla известия със препоръки от него, огласени от новинарския уебсайт Electrek.

В известията Мъск показва по какъв начин счита, че би трябвало да се работи, с цел да има оптималната работливост. Това се случва откакто през вчерашния ден стана ясно, че той поставя старания да усили двойно производството на Tesla от юни 2018 година съответно за автомобила Model 3 - амбициозна цел в отговор на усложненията на компанията да реализира индустриалните си цели и опасността към нея от финансова рецесия. 

Голяма част от изтеклото известие е отдадена на проектите на Мъск да понижи разноските на Tesla, с цел да усъвършенства успеваемостта. 

" Разочарован бях да открия какъв брой доста компании подизпълнители са вплетени в Tesla. Често обстановката е като съветска матрьошка - един подизпълнителен в подизпълнител в под-, подизпълнител и така нататък, до момента в който най-сетне не намериш някой, който прави работа фактически ", написа Мъск. 

Той предлага няколко съвета в помощ на работещите в Tesla, с цел да задържат работливост и да останат фокусирани върху индустриалната си цел. Съветите му може да се приложат и върху работата на мениджъри и чиновници на разнообразни йерархични равнища, разясняват от Quartz. 

Един от тях е: Не използвайте акроними или безсмислени думички да назовавате обекти, програмен продукт или процеси... Не желаеме на хората да се постанова да запаметяват някакъв речник, единствено с цел да действат " на работа. 

Друг съвет: Ако да се следва някакво " предписание на компанията " явно е неуместно в избрана обстановка и обстановката наподобява като за подигравка на комиските " Дилбърт ", тогава правилото би трябвало да се промени ". 

И още:

Продължителните бизнес срещи са това, което изгаря огромните компании и съвсем постоянно тези срещи се утежняват с времето. Моля ви, излезте от всички тези огромни срещи, в случай че не сте сигурни, че те дават стойност на цялата аудитория от участващи в тях, в който случай ги задръжте, само че доста къси. 

Освен това се отървете от честото привикване на срещи, в случай че не се занимавате с в действителност доста незабавен въпрос.

Честотата на срещите би трябвало да падне внезапно един път щом неотложният проблем е бил позволен. 

Станете и напуснете дадена среща или отхвърлете позвъняване щом стане явно, че вие не добавяте стойност. Не е жестоко да станете и да си излезете. Грубо е да карате някой различен да стои и да си губи времето.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР