Ако ГЕРБ продължи с плаващите мнозинства, този парламент няма да

...
Ако ГЕРБ продължи с плаващите мнозинства, този парламент няма да
Коментари Харесай

Петков: Ако ГЕРБ продължи с плаващите мнозинства, този парламент няма да има дълголетие

Ако ГЕРБ продължи с плаващите болшинства, този парламент няма да има дългоденствие. Това е освен предизвестия, а апел, че те вкарват голям риск в политическата система, съобщи съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков  в коридорите на Народното събрание.

" Изслушването на правосъдния министър беше блокирано от ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", посочи Петков. " Цялото общество е настръхнало по тематиката подмяната на Гешев със Сарафов и искахме правосъдният министър да бъде изслушан в зала. За наша голяма изненада това чуване беше блокирано с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " Възраждане ", разясни той.

Вчера следобяд от ПП-ДБ са поискали министърът да пристигна в правна комисия. " Там беше блокирано чуването отново с гласовете на ГЕРБ, Движение за права и свободи и " въздържал се " от " Възраждане ". Това демонстрира две доста притеснителни трендове - какво има да се крие, за какво не желаеме да има бистрота по тази тематика ", изясни Петков.

" Защо ГЕРБ-СДС употребява различни болшинства, с цел да блокират значими за обществото неща ", добави Петков.

Той добави, че от ПП-ДБ нямат проблем ГЕРБ-СДС да имат повече комисии, с цел да могат да управляват държавното управление в първата ротация.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР