Ако Газпром направи както със Северен поток 1 и намали

...
Ако Газпром направи както със Северен поток 1 и намали
Коментари Харесай

Бивш шеф на АЕЦ Козлодуй с тежка прогноза за газа у нас

" Ако " Газпром " направи както със " Северен поток " 1 и понижи дебита, изключително за Гърция, тъй като най-вероятно за Сърбия и Унгария може би ще го остави заради политически аргументи, то тогава ние ще се окажем в доста неприятно състояние ".
Очаква се страната ни да контракти дефинитивно доставката на полутечен газ от седем кораба.
Това сподели в предаването " Лице в лице " Валентин Николов, някогашен шеф на АЕЦ " Козлодуй " и на Българския енергиен холдинг (БЕХ).

Причината е, че целия потенциал на връзката Кулата – Сидирокастро е непокътнат за месеци наред още февруари от компании, които са свързани с " Газпром ", посочи той.

Според Николов е трябвало през април да се съгласим да плащаме в рубли за съветски газ, с цел да напълним " Чирен " и да се подготвим с други източници за зимата. Той е безапелационен, че в този момент не би трябвало да го вършим, с цел да не загубим при вероятно арбитражно дело с " Газпром " и след това да плащаме големи неустойки.

" При всички случаи служебното държавно управление няма по какъв начин да договаря за нов контракт с " Газпром ", тъй като ние сме вражеска страна и Европейската комисия в рекомендациите си за понижаване на въздействието на Русия върху Европа е споделила " никакви нови контракти ", разяснява Николов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР