Ако един калашник или патрон от България замине за Украйна,

...
Ако един калашник или патрон от България замине за Украйна,
Коментари Харесай

Свиленски: Напускаме коалицията, ако калашник или патрон замине за Украйна

" Ако един калашник или патрон от България замине за Украйна, Българска социалистическа партия ще напусне обединението. Това е алена линия, която не може да прекрачим ", това сподели ръководителят на парламентарната група на социалистите Георги Свиленски, представен от Нова телевизия. Според него не може да се приказва и търси мир, като войната се предизвиква с снабдяване на оръжие.

За военната помощ за Украйна Свиленски съобщи, че Българска социалистическа партия няма да поддържа такова решение, само че акцентира, че от " Демократична България " са в правото си да внесат такова искане. " Правителството малко по малко стартира да се оправя по-добре, в границите на идващия месец ще бъде призната програмата му. Трябва да се има поради, че то работи в редица рецесии, непредизвикани от него ", сподели ръководителят на парламентарната група на Българска социалистическа партия.

" Българите още не са усетили обществените ограничения, който стартират да работят от април. След актуализацията на бюджета резултатът от дейностите на държавното управление ще са още по-ясни ", уверен е социалистът.

" На утрешния съдружен съвет ще бъде обсъждан и въпросът за избор на шеф на Българска народна банка. Българска социалистическа партия счита, че би трябвало обединението да има един претендент ", означи Свиленски.

" Изборът на началник на Българска народна банка ще се вземе от ГЕРБ, а те не споделят за кого ще гласоподават ", сподели още той по въпроса.

Относно ремонтите на пътищата, Георги Свиленски счита, че има проблем с компаниите, които ги правят, и всичко това е наследено от ГЕРБ.

" Сега министерството търси метод да се оправи ", добави той.

За оповестяването за личност нон грата посланика на Русия Елеонора Митрофанова Свиленски счита, че това е тежко решение и с право министър председателят Петков не взима крайни ограничения.

" Докато ръководи това държавно управление, до момента в който Българска социалистическа партия е част от него, корупция няма да има, ГЕРБ може да се тормозят, това си е тяхно решение ", сподели социалистът по отношение на безпокойството на ГЕРБ за опция за корупция по проекта на държавното управление за създаване на завода за произвеждане на акумулатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР