Ако думата брънч вече ви дразни, можете да я замените

...
Ако думата брънч вече ви дразни, можете да я замените
Коментари Харесай

Ново място за брънч и сладки приказки в София

Ако думата " брънч " към този момент ви нервира, можете да я замените със " закускообяд ", аз засега не мисля да го върша. Вместо това ще ви разходя до най-новото място в София, което дава поръчка да бъде част от тази по този начин всеобща наклонност. Нарича се " Компанията " и се намира на ул. " Оборище ".

Светла и Динко Стойнови вземат решение да се впуснат в малко фамилно бизнес премеждие. Имат концепция: заведение, където да се отбие човек в забързаното си всекидневие, с цел да хапне, или да се отпусне в приятна компания за повече време през уикенда. Съставят меню: тествано и утвърдено от децата им Магдалена и Никола. Измислят име: в действителност Никола е негов създател, младежите знаят по-добре. Намират място: съгласно мен местоположението е добра, тъй като тъкмо в тази част на " Оборище ", покрай " Черковна ", няма подобен вид заведения. Обзавеждат мястото: дизайнът и осъществяването са дело на Funkt, няма по какъв начин да сбъркате почерка им. И започват доскоро повече от седмица.



За идващия път сме си набелязали четирите неща в менюто, които носят името на заведението – омлет, тортила, телешки бургер и салата с риба звук. А сега се спряхме на тортила с пилешко бон филе и гриловани зеленчуци, брускети със сьомга и сирене и салата от лоло росо, айсберг и фелд със сушени домати и запечено козе сирене. Допълнихме с домашна лимонада и капучино. Съвсем искрено мога да кажа, че тортилата е нещото, което бих си поръчвала отново и още веднъж. При нея беше реализирано това чувство за уют, по този начин особено за домашно приготвената храна.

Обърнете особено внимание на кафе напитките. Там семейство Стойнови определено са се постарали. Сред разновидностите за закуска са мекиците, домашната баница, пържените филийки, филиите с пастет или с лютеница... Има ги и тортилите, сандвичите и бургерите, а ако отидете в по-късните часове на деня, хвърлете взор и към бутилките с бира и вино. Бирите са крафт, а виновността са на две български винарни от Старозагорско и Свиленградско. Има и предложения за плата, за бяло и за алено вино.

Помещението е пространно, масите и столовете са високи, само че комфортни, материалите придават автентичност на интериора. Мястото е уместно и за работа отвън офиса, да вземем за пример в спокойните следобедни часове, аз се възползвах от тази алтернатива. Всичката растителност е жива, като се изключи тази по стените, която е нарисувана от българска художничка, и това прави цялостната атмосфера много релаксираща.



 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР