Ако ДПС имат хора, които да се справят по-добре с

...
Ако ДПС имат хора, които да се справят по-добре с
Коментари Харесай

Борисов: Още днес може да разберат какво е да управляват без нас, ако се придържам към тона на Кирил Петков

Ако Движение за права и свободи имат хора, които да се оправят по-добре с работата, за какво да не станат министри. Така Бойко Борисов отговори в коридорите на Народното събрание на старта на днешното съвещание на Народно събрание на въпрос би трябвало ли и Движение за права и свободи да има министри.

На няколко пъти този и предишния месец водачът на ГЕРБ „ причисли “ към ръководещото болшинство и Движение за права и свободи. От придвижването обясниха, че с гласуванията си по всички основни въпроси демонстрират ясно, че поддържат (не)коалицията, само че официално не са част от болшинството. От ПП-ДБ също признаха, че без поддръжката в Народното събрание на Движение за права и свободи основни гласувания няма по какъв начин да минат, а правосъдната промяна и измененията в конституцията – въобще. Именно тези промени бяха претекстът да се стигне до сглобката.

Не му е фантазията да стане министър, отвърна Борисов на въпрос дали Делян Пеевски може също да стане член на кабинета „ Денков/Габриел “.

Лидерът на ГЕРБ подсети вчерашното си изказване – че при ротацията ще се огледа работата на всеки министър и в случай че има по-подходящ претендент, ще бъде заменен.

Той даде да се разбере, че е мощно подразнен от вчерашния коментар на съпредседателя на „ Промяната “ Кирил Петков – че Борисов трябвало да се гордее с поддръжката си за кабинета „ Денков “. Без тях нищо не сме можели да създадем, ядоса се водачът на ГЕРБ. „ Гордостта ми блика отвред “, иронизира той колегата си.

„ В нашето съглашение с ПП-ДБ е записано, че при ротацията всеки министър минава на оценка. Още през днешния ден може да схванат какво е да ръководят без нас, в случай че се придържам към тона на Кирил Петков “, добави Борисов. Но в последна сметка отдаде всички сходни изказвания на предизборната акция.

„ Най-важното са измененията в конституцията, сред първо и второ четене могат да се водят полемики и до декември месец всичко това да се чуе. Това, което години наред се говореше – за разделянето на Висш съдебен съвет, за повече съдии, за по-малко прокурори, за по-малко политика. Това за мен са значителните неща. Мисля, че по значимите тематики – постоянно съм слагал Христо Иванов пред линия, тъй като това го работи от години и аз му се поверявам “, разяснява още Бойко Борисов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР