Ако докладът, който прави Агенцията за държавна и финансова инспекция

...
Ако докладът, който прави Агенцията за държавна и финансова инспекция
Коментари Харесай

Борисов нямало да национализира лотарията, а ще отнема лицензи

Ако отчетът, който прави Агенцията за държавна и финансова ревизия в Комисията по хазарта е правилен, ще имат проблем доста хора. Това предизвести министър председателят Бойко Борисов преди постоянното държавно съвещание, съобщи БГНЕС. Вчера АДФИ заяви, че частните лотарии, благосъстоятелност на Васил Божков, са плащали по-ниски такси в хазната от държавната лотария, само че по този начин е съгласно закона. Въпреки това АДФИ съобщи, че по този метод частните лотарии са си икономисали 210 млн. лв.. 

Министър-председателят заяви, че от няколко дни, до момента в който е бил на срещата в Давос, в общественото пространство са се ширели дълбоки лъжи по отношение на това, че някой има концепция да национализира частен
хазартен бизнес. Борисов съобщи, че на неговото бюро е имало отчет на АДФИ, в който се споделя, че са засечени разлики от неплащане на такси за стотици милиони. В този отчет обаче на никое място не попада името на футболния клуб " Левски ". И в тази връзка министър председателят недоумявал каква е връзката.

За да успокои почитателите, Борисов съобщи, че ще се срещне на следващия ден с тях на диалог, както го прави с всички. На нея ясно ще съобщи, че не става дума за укриване на отчет.

Дали е отговорна Комисията по
хазарта и дали ще бъдат наказани, ще стане след това ясно, защото сега по инспекцията се работи на цялостни обороти. Едно обаче е несъмнено - никой, на никого няма желание да взима компанията, още по-малко да се национализира. Ако има нарушавания, ще му се вземе лицензът. Къде е национализацията?!, пита Борисов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР