Ако до 12.00 часа в понеделник ПП-ДБ имат желание да

...
Ако до 12.00 часа в понеделник ПП-ДБ имат желание да
Коментари Харесай

ГЕРБ: ПП-ДБ не са готови да поделят властта

Ако до 12.00 часа в понеделник ПП-ДБ имат предпочитание да споделят властта, тогава може да приказваме. Ако ли не, връщаме мандата и държавно управление с този мандат няма да има.

Това заяви на брифинг късно в неделя вечерта преговорният екип на ГЕРБ-СДС, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Брифингът се случва безусловно няколко часа преди президентът да връчи мандат за сформиране на държавно управление на Мария Габриел.

Спорове за регулатори, правосъдна промяна, битка с корупцията - нямаме. Имаме фундаментални разлики в това ГЕРБ да бъде пълновръстен сътрудник. За нас разногласието се води за това, че първата политическа партия с най-вече депутатите би трябвало да бъде равнопоставена в ръководството. Предложихме състав на държавно управление. Дори и през днешния ден, виждайки, че към момента има разлики, предложихме да бъде гласуван състава на настоящето държавно управление единствено със промяна на премиера и вицепремиера. Това бе изрично отхвърлено. Затова на този стадий ние оставаме твърди в линията ни за ръководството на страната, съобщи Мария Габриел, основният договарящ и началник на преговорния екип на ГЕРБ.

Още след първия кръг на договаряния стана ясно, че ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ имат общи правила, само че имат и разлики. България има потребност от непоклатимост, съобщи Мария Габриел при започване на брифинга.

8 дни преговаряме и поставихме ясно на масата, че желаеме равнопоставеност. ГЕРБ-СДС няма да бъде гумен щемпел на промени, акцентира Деница Сачева.

Тя бе безапелационна, че сътрудниците им от ПП-ДБ не са подготвени да поделят властта.

Всички промени до този момента са факт единствено и само с помощта на ГЕРБ-СДС. Всичко, с което това държавно управление се гордее е поради нас. Ако те не са подготвени да споделят тази отговорност да си намерят други сътрудници, съобщи още Сачева, обръщайки се към ПП-ДБ. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР