Ако днес не сте се разболяли от ХИВ, СПИН или

...
Ако днес не сте се разболяли от ХИВ, СПИН или
Коментари Харесай

Дуа Липа потресена от ужасните думи на рапъра DaBaby и кои други звезди му скочиха

" Ако през днешния ден не сте се разболяли от ХИВ, СПИН или някоя друга смъртоносна болест, която се предава по сексуален път, от която може да умрете за две или три седмици, то светнете с телефона си. Момчета, в случай че не вършиме свирка на някого на паркинга, то светнете с телефона си ", това са думите, които скандализираха едни от най-големите музикални звезди в света. Изказването на 29-годишния рапър DaBaby бе направено на негов концерт в Маями, а това отприщи вълна от рецензии.

Виж още: Хипарското лято на Лина Роскин: Моделката се отдаде на слънчеви лъчи и четирикрака компания 

Една от първите звездни реакции бе на Дуа Липа, която има общо парче с DaBaby. Певицата показа, че е сюрпризирана и не може да повярва, че това са думи на DaBaby. Звездата се разграничава изцяло от него и не схваща по какъв начин може да се е изказал по сходен метод. " Не мога да допускам, че това са думи на човек, с който съм работила ".

Виж още: Пред почитатели и дрогирани: Тези международни звезди признаха за огромни гафове!

Подобни бяха реакциите и на други звезди, измежду които Деми Ловато и Елтън Джон, които са шокирани и споделят, че постоянно информацията за полово излъчените заболявания е неправилна, когато се отнася единствено до хомосексуалните връзки.

Ловато показа фотография, в която са представени данни от извършено през 2019 година, проучване в Съединени американски щати, което е открило, че 23% от инфектираните с ХИВ са хетеросексуални, а 13% от хората не знаят, че са въобще инфектирани. " Всеки човек може да се болести с ХИВ и тук няма никакво значение сексуалността ", е част от мнението на Деми.

Трябва да се означи, че в същото проучване е посочено, че най-вече заболели от ХИВ (бел. ред. 69%) има измежду хомосексуални и бисексуални мъже, а за 2019 година диагнозата са чули общо малко над 36 хиляди индивида в Щатите. 

Виж още: След Бенифър: Още няколко холивудски двойки, които ни се желае да забележим още веднъж дружно

DaBaby отговори на вълната от реакции и се извини за думите си, с които не е желал да засегне инфектираните или гей почитателите му. " Всеки, който в миналото е бил обиден от СПИН/ХИВ има цялостното право да се усеща обиден от думите ми. Това, което споделих беше безчувствено и нямах желание да наскърбявам никого. Моите извинения ", написа в Туитър DaBaby, а с думите си се обръща и към ЛГБТ общността.  

Коментарът на DaBaby e подвеждащ и неправилен, означават разнообразни международни медии, които акцентират, че човек няма да почине от ХИВ за " две-три седмици ", тъй като в наши дни има медикаменти, които оказват помощ на инфектираните хора и те могат да живеят дълго, допълват от BBC. 

Виж още: Pornhub и класическо изкуство? Да, а това провокира невъобразим скандал, от Лувъра ги плашат със съд 

Изображение: Getty Images

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР