Ако дерогацията на руски газ не падне в пленарна зала,

...
Ако дерогацията на руски газ не падне в пленарна зала,
Коментари Харесай

Пеевски: Не падне ли дерогацията, ще смятаме, че Путин е взел властта у нас

Ако дерогацията на съветски газ не падне в пленарна зала, Движение за права и свободи ще счита, че Путин е взел властта в България. Това съобщи ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Той потвърди, че ще участва на планувания за на следващия ден съвет по сигурността, призован от премиера акад. Николай Денков.

На въпрос какво ще стане, в случай че и в пленарна зала се повтори обстановката от енергийната комисия, която с гласовете на ПП-ДБ, Българска социалистическа партия и " Възраждане " поряза опитите на ГЕРБ за преустановяване на дерогацията за съветски нефт, Пеевски бе сбит: " Ще считаме, че Путин е взел властта в България ".

Той обаче прикани всички да изчакат какво ще се случи на следващия ден на съвета. " Водили сме избрани диалози, само че да мине и ще го разясняваме ", добави той. А за това кой се облагодетелства от дерогацията - " режимът на Путин ".

" Имаме основателни подозрения. Да забележим какво се случва в Митниците, има странни интервенции, за които ни се подсказва информация, да забележим дали е по този начин. Утре ще си задам въпросите публично ", разгласи Пеевски съмненията си за нередности в митниците.

" Току-що разговаряхме с финансовия министър. Почваме диалози по тематиката, ще беседваме с сътрудниците от ГЕРБ и тогава ще ви кажем ", сбит бе депутатът на въпрос какво ще се случи с финансовата рамка, предлагана от Асен Василев. Разговорът е бил в Народното събрание - с шефа на бюджетната комисия Йордан Цонев от Движение за права и свободи. " Те ще проведат професионален диалог с нашите експерти и специалисти, допуска, че министърът ще се срещне и с ГЕР би техните специалисти ", съобщи той.

В момента Движение за права и свободи няма претенции по бюджета. " Нека седнем да приказваме, ще ви кажел след диалозите ", настоя Пеевски. А на въпросите дали дерогацията може да " счупи " държавното управление, той още веднъж прикани да се изчака утрешния съвет по сигурността. " Аз съм позитивно надъхан, че ще има разсъдък в сътрудниците и ще спрем да финансираме съветската страна и  " Вагнер " с пари от " Лукойл ", виждате милиарди изтичат ", добави шефът на ПГ на Движение за права и свободи.           

Вотът е безусловно ненужен, няма да е сполучлив, отсече той по адрес на опита за събаряне на държавното управление.

                    
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР