Ако депутатите покажат, че имат воля да приемат закона за

...
Ако депутатите покажат, че имат воля да приемат закона за
Коментари Харесай

Зарков: Ако депутатите имат воля, ще приемат за закона за отговорността на главния прокурор


Ако депутатите покажат, че имат воля да одобряват закона за отговорността на основния прокурор, президентът ще има даде време да го одобряват. Това сподели в изявление за предаването „ Тази събота “ служебният министър на стопанската система Крум Зарков.

Засега е ясно, че във вторник Българска социалистическа партия ще върне третия мандат за сформиране на постоянно държавно управление несбъднат. Президентът Румен Радев би трябвало да разпусне 48-ото Народно заседание, да насрочи избори и да назначи нов длъжностен кабинет. В Конституцията няма съответни периоди в които би трябвало да издаде тези укази.

Според Зарков народните представители могат да дадат знак на президента, в случай че включат в дневния ред на изключителното си съвещание във вторник законопроектите за първо четене на измененията в Наказателно-процесуалния кодекс и Закона за правосъдната власт.

„ Факторът време е по-маловажен от фактора воля. Ако се установи и това може да стане доста бързо – още вторник или сряда, че има в това Народно заседание повече от половината присъстващи, които имат волята да освободят България от този товар. Защото този въпрос е заплашителен товар за България и за всеки един български жител. Ще влетим в центъра на Европа, ще имаме положителни отчети, ще минем на друго равнище, в случай че има половината от присъстващите виновни депутати, то съм сигурен, че няколко дни са задоволителни, не е нужно месеци. Сега дали изборите ще са последната седмица на март, или първата на април, или втората на Април. Според мен е вторичен въпрос по отношение на това, което ще спечелим с този закон ”, разяснява Зарков.

По думите ма 48-ото Народно заседание няма да има време да одобри антикорупционния закан и една от аргументите е оптимално разтегнатия период за оферти сред първо и второ четене – три седмици.

Гледайте цялото изявление във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР