Ако ЧВК Вагнер отстъпи от Бахмут, това ще доведе до

...
Ако ЧВК Вагнер отстъпи от Бахмут, това ще доведе до
Коментари Харесай

Пригожин: Ако Вагнер отстъпи Бахмут, ВСУ ще стигне границите на Русия и ще си върне Крим

Ако ЧВК " Вагнер " отстъпи от Бахмут, това ще докара до раздробяване на целия фронт. Украинските въоръжени сили (ВСУ) ще преминат в нахлуване и ще доближат границите на Руската федерация. Това изказване направи в ново видеообръщение Евгений Пригожин, водач на наемническата войска.

Думите на Готвача на Путин идват на фона на спекулации, че е възможно напълно скоро бранителите на Украйна да изоставен позициите в града заради масираните и неспирни офанзиви на съветските елементи и съвсем цялостното обграждане на града цитадела, съобщи.

Той съобщи:

" Ако ЧВК " Вагнер " в този момент се отдръпна от Бахмут, то историята ще запомни следната обстановка. Ясно е, че фронтът ще се разпадне напълно до границите на Русия, а може би и по-нататък. Изобщо обстановката няма да е приятна за всички военни формирования, защитаващи ползите на Русия като цяло ".



Пригожин счита, че в случай че вагнеровци се отдръпват от Бахмут, ще проработи " резултатът на натегнатата пружина ". В резултат на това ВСУ ще навлязат на територията на по този начин наречената " ЛНР ", ще освободят Луганск и други обитаеми места, твърди той.

След това, съгласно водача на наемниците, армията на Украйна ще си върне Крим и ще навлезе на съветска територия. А съветските управляващи щели да обвинят за неуспеха ЧВК " Вагнер ". Според Пригожин това е повода съветското министерство на защитата да не дава муниции на бойците му.

По данни на Киев съветските въоръжени сили търпят големи загуби в боевете за град Бахмут в Източна Украйна. Според украинския министър на защитата Олексий Резников руснаците дават „ до 500 убити и ранени всеки ден “, съобщи ДПА, цитира Българска телеграфна агенция.

Пред в. „ Билд ам Зонтаг “ Резников сподели, че съветските бойци са просто „ пушечно месо “ в употребяваната от Москва „ тактичност на месомелачката “.

Правозащитната организация „ Русия зад решетките “ неотдавна заяви, че от 50 000 наемници, набрани от пандизите, на фронта в този момент има едвам 10 000. Останалите са били убити, ранени, пленени или са дезертирали.

Според Резников Бахмут е „ алегорично място за руснаците “, заради което те поставят и такива старания да го завладяват. Завземането му обаче ще е без значение за по-нататъшния ход на бойните дейности в Донбас, посочи той пред вестника.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР