Ако бюджетът на държавното и обществено осигуряване не бъде приет,

...
Ако бюджетът на държавното и обществено осигуряване не бъде приет,
Коментари Харесай

Димитър Манолов от КТ Подкрепа: Минималната заплата вече трябваше да е 900 лв.

Ако бюджетът на държавното и публично обезпечаване не бъде признат, пенсиите няма да бъдат нараснали и ще продължим да работим по закона за остарелия бюджет, сподели ръководителят на КТ “Подкрепа “ и надзорния съвет на Национален осигурителен институт Димитър Манолов.

„ Не чухме поръчки от никоя политическа мощ, че са срещу приемането на този бюджет, а срещу параметрите на смяната, само че може нещо да го избута от дневния ред “, сподели той.
Той сподели, че сред първото и второто четене е чул единствено предлагането на КТ „ Подкрепа “ като изясни, че в Кодекса за обществено подкрепяне е включено, че оптималната пенсия е равна на 40% от оптималния застрахователен приход.
По тази логичност това което са създали в плана с повишение на оптималната пенсия да стане 3 400 лева, тогава оптималният застрахователен приход би трябвало да стане 9 700 лева, изясни Манолов.

По негови думи, в случай че се замрази минималната работна заплата не е би било положително решение, тъй като Асен Василев още при приемането на първо четене се е срещнал със синдиката и е споделил, че знае, че заплатите би трябвало да се покачат на две стъпки. Според този проект е трябвало минималната заплата да стане първо 710 лева, след това 760 лева и по изчисленията на КТ „ Подкрепа “ към този момент да е 900 лева по отношение на това, което се случва.
Той уточни, че методът на систематизиране на плануваните суми в бюджета не е добър.
„ От една страна усилваш едни приходи, които имат отношение към нарастването на инфлацията, от друга оставяш други, които имат същото отношение непроменени “, добави той.

„ Като човек оптимист чакам да има нарастване на пенсиите от 1-ви юни “, сподели Манолов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР