Ако бяхме на мястото на БСП, щяхме да сме внесли

...
Ако бяхме на мястото на БСП, щяхме да сме внесли
Коментари Харесай

Горанов обвини Нинова в корупция


Ако бяхме на мястото на Българска социалистическа партия, щяхме да сме внесли доста повече вотове. Така финансовият министър Владислав Горанов продължи борбата от почивните дни (28 и 29 октомври) сред ГЕРБ и Българска социалистическа партия.
Българска социалистическа партия са експерти по корупция, по тази причина приказват за нея. Крум Зарков да приказва за корупция е задоволително, само че Нинова да приказва не е задоволително. Тя е взела участие в приватизацията и е разпродала и приватизирала сдружение "в изгода на себе си ", съобщи Горанов. Попитан непосредствено кое е сдружението, финансовият министър отговори, че "не си спомня сега името на сдружението ". Той посочи, че имало съответни доказателства за връзка на госпожа Нинова с приватизацията на въпросното сдружение, само че призна и с половин уста, че няма доказателства за незаконна активност на Нинова.
Припомняме, че към този момент някогашният народен представител на ГЕРБ Антон Тодоров на няколко пъти обществено, в това число от трибуната на Народното събрание, разгласи, че Нинова е имала присъединяване в РМД в края на 90-те години на предишния век. РМД-то било премия за Нинова от тогавашния министър председател Иван Костов. Става въпрос за "Техноимпекс-98 ", където Нинова станала изпълнителен шеф през 1997 година. Относно това сдружение, Тодоров съобщи следното: "Сигурно е чиста случайност, че тъкмо през 1999 година Корнелия Нинова придобива следните недвижими парцели - ателие в София, с разгърната застроена повърхност 125 кв. метра и гараж с разгърната застроена повърхност 23 кв. метра – записано е черно на бяло в декларацията ѝ пред Сметната палата от 2007 година ".
Относно КТБ и кои политици са вземали пари от нея, Горанов отговори пред Нова телевизия единствено, че знае за Вежди Рашидов, който "изгорял " и не си върнал средствата. Ставаше въпрос за към 2,5 млн. лв.. Финансовият министър уточни Кирил Добрев като политик, който е ходил при Цветан Василев - на база изявления в интернет и отвърна на Виктор Николаев, че е "много остроумен " при реполика, че и Горанов беше сниман на среща с Делян Пеевски.
Специално за законопроекта на Делян Пеевски за КТБ, Горанов разяснява, че който не поддържа текстовете, ще бъде елементарно упрекнат, че пречи да се върнат откраднатите пари от КТБ. Ако зависеше от мен, бих подкрепил законопроекта, тъй като частично ще даде опция справедливостта по проблема "КТБ " да просъществува, е тезата на финансовия министър.

Битката с корупцията

Няма изнервеност в партията на Бойко Борисов. Изнервеност има в Българска социалистическа партия, тъй като не съумяха да яхнат вълната от успеха на Румен Радев на президентските избори, сподели Горанов, съгласно който към 4% преднина на ГЕРБ според социологически изследвания пред Българска социалистическа партия е задоволително.
Държавата е по-добре през днешния ден от това, което е било през вчерашния ден. Проблем с корупцията има, съгласи се Горанов, само че не се съгласи, че сме преди всичко по този индикатор в Европа. Може би такова е чувството на елементарния човек, допусна финансовият министър. Във всеки един миг, в който се покаже, че има нещо неправилно, ние се стремим да се почистим. Не е по този начин обаче с нашите съперници – упрекнат в пазаруване на гласове остава в Народното събрание да гласоподава закони, арестуван брат на народен представител е спонсор на партията, от която е депутатът, изясни Горанов, който не загатна имена. Явно обаче става въпрос за алените депутати Манол Генов, който е упрекнат в пазаруване на гласове, и Георги Стоилов, чийто брат Илия беше арестуван за рекет в Русе. Оказа се, че Илия Стоилов е дарил 400 лв. на Българска социалистическа партия, които парламентарната група на алените разгласи, че връща.
На въпрос може ли тогава здравният министър Николай Петров да бъде отхвърлен, тъй като има подозрение за корупция – тъй като е дал поръчки на шурей си за 1,6 млн. лв., Горанов отвърна, че позицията на Петров е чута. Той стяга редиците и запушва много пробойни в системата – може това да е ответна реакция на хора, които не желаят той да си свърши работата. Журналистическото следствие е съображение за инспекция. Предполагам, че до 2 седмици ще е ясна позицията на ГЕРБ, сподели Горанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР