Ако бях на мястото на ГЕРБ, щях да предложа поста

...
Ако бях на мястото на ГЕРБ, щях да предложа поста
Коментари Харесай

Буруджиева: ГЕРБ да поискат поста на финансовия министър в замяна на външния

„ Ако бях на мястото на ГЕРБ, щях да предложа поста на външен министър против този на финансовия. Да забележим тогава по какъв начин ще реагират Политическа партия. До подигравка да се докара обстановката “. Това съобщи политологът Татяна Буруджиева в предаването „ Офанзива с Любо Огнянов “ по NOVA NEWS. Думите й са във връзка разногласието в ръководещата коалиция за поста на външен министър след идната ротация.

„ Не може непрестанно да се съобразяваш единствено със себе си. Как би реагирало Политическа партия, в случай че се каже, че този финансов министър няма да е техен? Те ще кажат, че това е алена линия и не може да стане друго. В политиката без другия си нищо, би трябвало да го уважаваш “, изясни политологогът.

Тя позволява, че е допустимо да се стигне до предварителни избори, в случай че ПП-ДБ не правят отстъпка от настояването си Николай Денков да бъде външен министър след ротацията. „ ПП-ДБ имат държавно управление – харизано и назаем. Те електорално не са в правото си да „ командват парада “, посочи тя. Според нея повода да няма съдружно съглашение в ръководещата „ сглобка “ е това, че всякога участниците в нея могат да се договорят нещо ново.

„ Червена линия имат и другите партии, изключително партия като ГЕРБ, за която е доста значимо да не разочароват гласоподавателите си – стават първа политическа мощ, по-късно дават властта. Предполагам, че и ГЕРБ са стигнали до алена линия, както и Политическа партия “, изясни политологът.

Тя предвижда, че офанзивите към вътрешния министър Калин Стоянов са блян към преодоляване на силовите ведомства. „ Много деен в процеса на напън и обвинявания към вътрешния министър беше господин Атанасов, както и хора от Демократична България, които настояват, че няма да гласоподават за държавно управление, в случай че този министър е там “, добави Буруджиева и разясни, че офанзивата към Стоянов е почнала по време на изборите.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР