Ако БСП заяви, че няма да участва в пленарните заседания,

...
Ако БСП заяви, че няма да участва в пленарните заседания,
Коментари Харесай

Свиленски: Отцепниците дават живот на кабинета

Ако Българска социалистическа партия съобщи, че няма да взе участие в пленарните съвещания, в Народното събрание ще заседават по 50 - 60 индивида и ще одобряват каквото си желаят. Това сподели заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ Георги Свиленски в изявление за предаването „ Тази заран “ по бТВ.

„ От ден първи на рецесията ние споделяме, че ограниченията са безредни, не са поредни и ясни както за жителите, по този начин и за лекарите. Беше подценяван казусът, че би трябвало да се обърне внимание на казуса в здравната система. Всички чакахме тази втора рецесия, която е доста по-голяма и се оказа, че лечебните заведения нямат задоволителни лекари и санитари и в този момент хората са пред лечебните заведения по фургоните, като не знаят дали би трябвало да си вършат тест, или не и кой би трябвало да го заплати.

Трябват безвъзмездни проби за всички жители. Трябват и лекари, тъй като те напуснаха и в този момент няма медици. Стигна се до такава степен, че мои сътрудници да вървят да оказват помощ по места. Имаме трима лекари, които могат да правят тази активност и когато се срещнаха с казуса, те незабавно реагираха. Никой не трябва да си разрешава сега да спекулира с тематиката политически. Това не може да бъде пиар, тъй като те отиват в най-тежките отделения. Предлагали сме през годините във всички бюджети повишение на заплатите на лекарите и да влезе тази компетентност като предпазена, с цел да може хората да не напущат страната, а да бъдат в Българи “, уточни той.

По думите му водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова още е в карантина. „ Състоянието ѝ е по-стабилно. Тя е изписана и е под карантина в дома си. Състоянието ѝ не е било от леките, само че в този момент е по-добре “, съобщи Свиленски.

„ Няма по какъв начин да бъде разграничена и разцепена левицата. 7 или 8 някогашни сътрудници народни представители напуснаха партията. Причина евентуално е, че се разсърдиха на партията, тъй като не бяха определени двама от тях за ръководител на партията, а останалите 5 не бяха определени за членове на Националния съвет. После стана ясно за какво са напуснали партията. Те седнаха на последния ред в Народното събрание и чакаха предлагането от ръководещите, с цел да обезпечат кворума на това изчерпано Народно заседание. Оттогава до през днешния ден тези хора дават живот на този парламент и това държавно управление то да съществува и да тормози българските жители. Нито един от тях не е приказвал с мен или с който и да е в партията, че желаят да изоставен или има някакъв проблем “, сподели още той.

По думите му регистрацията за кворум е политическо деяние. „ Това не уронва престижа на Народното събрание. Ние не сме фигуранти, които натискат бутоните. Ние изявяваме нашето политическо отношение към този парламент и ръководство, което всеки ден създава закони, които са нездравословни за всеки човек в това общество. Ако Българска социалистическа партия съобщи, че няма да взе участие в пленарните съвещание, в Народното събрание може би ще заседават по 50 - 60 индивида и ще одобряват каквото си желаят. Ние сме там, с цел да може доколкото е допустимо да спрем безумията, които се случват в Народното събрание “, добави Свиленски.

„ Винаги сме взели участие в обединения. Разбира се, че ще търсим необятен фронт първо в левите сили в партиите, които са близки до нас, с цел да можем да участваме дружно в идващите избори и по-късно, когато жителите се произнесат, към този момент ще се търси формула за ръководство. По-важното е да кажем какво предлагаме на българските жители.

Социологическите изследвания се трансформират на база на това, какво споделят партиите. За нас казусът е демографската рецесия, преизчисляването на пенсиите, подоходното облагане “, уточни Свиленски.

„ Нашата предизборна акция е почнала още в деня, когато са завършили предходните избори. Това би трябвало да се повтаря, с цел да знаят българските жители какво им следва, в случай че изберат Българска социалистическа партия и какво – в случай че изберат ГЕРБ. Предлагаме поредна политика не за 3 или 5 месеца. Направихме „ Визия за България “ за 15 години и ще вървим по този път “, сподели още той.

На въпрос дали Българска социалистическа партия ще поддържа Румен Радев за втори мандат, Свиленски съобщи: „ Българска социалистическа партия ще си организира процедурите, които постоянно е правила. Ще създадем разбор на ръководството на президента Румен Радев и вицепрезидента Илияна Йотова и ще излезем с кандидат-президентска двойка, която да завоюва изборите “.

На въпрос обтегнати ли са връзки сред президента Румен Радев и водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, заместник-председателят на ПГ на „ Българска социалистическа партия за България “ уточни: „ Нямам такова чувство за разтягане на връзките “.

„ Не знам за какво в медиите се прокрадват такива неща. Президентът е определен от Българска социалистическа партия. Той извършва обещанията, с които сме го избрали “, съобщи Свиленски.

По думите му е доста рано да се каже кой ще се види в листите на Българска социалистическа партия за идващите избори. Той уточни, че още съдружната формула не е избрана.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР