Ако българските клубове не започнат да налагат родни таланти в

...
Ако българските клубове не започнат да налагат родни таланти в
Коментари Харесай

Бивш треньор на младежите: Разликата ни с футболните сили е отчайваща

Ако българските клубове не стартират да постановат родни гении в своите сформира, футболът у нас няма да търпи никакво развиване и националният тим ще страда от ден на ден. Това е мнението на някогашния селекционер на младежкия отбор на България и някогашен треньор на ЦСКА, " Локомотив " (Пд) и " Черно море " Александър Станков.

" Аз пея тази ария не от през днешния ден или от през вчерашния ден, а отпреди 15 години, когато бях треньор на младежкия народен тим. Тогава имах щастието и шанса да повеждам положително потомство млади български футболисти. Но нещата би трябвало да се решат доста генерално. Когато победихме Франция на " Парк де Пренс ", те направиха цялостен рестарт на футбола си. И най-комичното е, че те взеха нашата система - построиха спортни учебни заведения, интернати. Въведоха цялостна тактика, каквато имаше в България преди години. И виждате, че сега френските футболисти са най-хубавите в Европа, да не кажа и в света ", уточни 56-годишният експерт пред.

Според него сега никой не може да има упования за положително показване на националния тим. В навечерието на Евро 2020 селекцията на Ясен Петров игра три контроли против участници на европейското състезание - Словакия (1:1), Русия (0:1) и Франция (0:3), и Станков счита, че резултатите са напълно закономерни.

" Не желая да бъда толкоз сериозен. Трябва да се мисли положително - посочи той. - Но действителната оценка е, че това ни е потенциалът и опциите. За страдание разликата ни с тези тимове, с които играхме, в този момент е отчайваща. Просто отчайваща... Чуваме: " Борим се, хвърлихме се ". Наистина е по този начин и не желая да звуча песимистично - момчетата дават максимуам от себе си. Но това е все едно да се бориш с вятърна мелница. "

Треньорът, който през последното десетилетие натрупа опит и в чужбина отпред на три китайски тима - " Далиен Аербин " (2010-2011), " Хунан Билоус " (2015) и " Мейджоу Хака " (2017), счита, че виновността за срутва на българския футбол е всеобща.

" Всички, които сме свързани с футбола, безусловно всички. Включително и страната - съобщи Станков. - Съжалявам, само че да редиш керемиди на къщата, а да нямаш цимент и основи, не става... Нямаме един стадион, с изключение на този на " Лудогорец ". Така няма по какъв начин да стане. Караме я на някакви издихания. Държавата сигурно може да направи нещо по отношение на собствеността на стадионите. За страдание всеки клуб тегли чергичката към себе си и по този начин скоро няма да имаме резултати. "
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР