Ако българските избиратели действително искаха непременно редовно правителство, те щяха

...
Ако българските избиратели действително искаха непременно редовно правителство, те щяха
Коментари Харесай

Проф. Калин Янакиев: Народът не иска правителство непременно

Ако българските гласоподаватели фактически желаеха безусловно постоянно държавно управление, те щяха да отдадат несъмнено доверието си на една от двете огромни партии или на един от двата огромни полюса - на рутинното тресавище на ГЕРБ или на демократичните партии " Продължаваме Промяната и " Демократична България ". Както виждате, това не се случи ", уточни още професорът, мъдрец, богослов, учител в СУ " Св.Климент Охридски ", разяснявайки тематиката ще има ли постоянно държавно управление след изборите на 2-ри април.

 

" Аз не мога да бъда сигурен ще се сформира ли такова държавно управление, още повече, че не е мъчно да се реши, че в случай че то се сформира по някакъв метод точно от ГЕРБ и " Продължаваме Промяната " - " Демократична България ", и двете обединения ще понесат обилни загуби. Ще ги понесат и в случай че съумеят да сформират постоянно държавно управление, и в случай че не съумеят да сформират постоянно държавно управление ", добави проф. Янакиев.

 

Според него, всяко коалиране с партията на Бойко Борисов носи негативи за съответната партия: " От миналите 10 години ръководство на ГЕРБ ние доста добре знаем, че всяка политическа групировка, която се съюзи с това образувание ГЕРБ, нормално губи и доближава на практика дори до заличаване. Ще би трябвало да си дадете сметка, че сходно взаимно ръководство на демократичните сили и ГЕРБ имахме в това държавно управление, в което лично правосъден министър беше Христо Иванов и който трябваше да го напусне, и след което държавно управление Реформаторският блок безусловно изчезна от политическата сцена. Ще би трябвало да си дадем сметка, че при последния мандат от ръководството на ГЕРБ същото сполетя и така наречен " патриотични партии ".

На фона на разтърсванията в зоната на демократичното и отлива на гласоподаватели,

 

Проф.Янакиев показа опасенията си от разгръщане на партията на Костадин Костадинов: " Всички, които не вземат участие в изборите, нямат изобщо политическо схващане. Ако те считат, че с неучастието си в изборите дават урок някому или трансформират обстановката в България, това значи, че те чисто и просто не могат да мислят. Не можеш да седиш със скръстени ръце и да казваш: " Нито един от тези, които са на терена, не ми харесва, тъй като желая нещо друго ", и да не правиш безусловно нищо, с цел да се появи нещо друго, или не правиш нищо, с цел да изискаш от тези, които са на терена, да създадат нещо по отношение на това, което ти искаш, по отношение на твоята воля. Това е политическа беззащитност, това е, фигуративно, несъмнено, казано, политическа олигофрения ".

 

" Онова обаче, кое мощно ме безпокои, хайде, дано го кажем по този начин, у сънародниците ми, е най-много високият резултат на политическа партия " Възраждане ". Този " възраснал " радикализъм свидетелства първо, за безусловно изветряне на спомените за тоталитаризма. Изглежда младите генерации, които не са го и подушвали, към този момент нямат сензитивност към тоталитарни апели, обещания и закани, каквито насочва " Възраждане ", сподели проф.Янакиев.

 

" И тук ще би трябвало да кажа още веднъж, че съществена виновност за намаляващия брой гласоподаватели носят в България тотално овладените от една особена мрежа, полукриминална, медии, които се постараха да внушат, че сред политиците и хората има някакъв конфронтация, че политиците са тяло, което не зависи от гласоподавателите си изобщо и заради тази причина настроиха доста немислещи хора към това да не гласоподават, смятайки, че ще трансформират нещо с тая работа. Това са две групи хора с ниско политическо схващане. Едната е тази, която не гласоподава, а другата е тази, която маниакално, истерично гласоподава за българските фашисти от " Възраждане ", прибавя той.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР