Ако България отново не избере функциониращо правителство, това може да

...
Ако България отново не избере функциониращо правителство, това може да
Коментари Харесай

„Политико“: Без редовно правителство може да няма еврозона

Ако България още веднъж не избере функциониращо държавно управление, това може да подкопае очакванията й за присъединението към еврозоната в бъдеще и ефикасното потребление на помощта за възобновяване от COVID-19.

Така „ Политико “ разяснява резултатите от вота у нас. Изданието обаче прави ангажимента, че повече изясненост към резултатите се чака през днешния ден, след преброяването на гласовете от чужбина.

Мнозина виждат изборите в България като тест за оцеляването на ГЕРБ, чийто водач Бойко Борисов бе министър председател от 2009 до 2021 година, когато избухнаха митинги против държавното управление му поради корупция.

Политическа партия, водени от приключилите Харвард Кирил Петков и Асен Василев, и Демократична България, ръководена от Христо Иванов, водеха акцията с обещанието да създадат България европейска страна посредством повдигане на стандарта на опазването на здравето и образованието и превръщането на правосъдната система и прокуратурата в самостоятелни. Те са любимци измежду по-младите гласоподаватели.
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР