Ако бъде прието предложението на Япония за таван на цените

...
Ако бъде прието предложението на Япония за таван на цените
Коментари Харесай

Медведев прогнозира: Над 400 долара за барел петрол при таван на цените

Ако бъде признато предлагането на Япония за таван на цените на съветския нефт, цената на суровината може да скочи до над 300-400 $ за барел. За това предизвести в " Телеграм " заместник-председателят на Съвета за сигурност на Русия Дмитрий Медведев.

На пазара ще има доста по-малко нефт, а цената му ще бъде доста по-висока, акцентира той.

Освен това Медведев означи, че Япония " няма да има нито нефт, нито газ от Русия, както и присъединяване в газовия и петролен план " Сахалин-2 ", в случай че бъде въведен таван на цените.

Изказването му е във връзка по-ранната поръчка на Токио, че възнамерява да пази ползите си в " Сахалин-2 " в Далечния изток на Русия.

Причината е, че съветският президент Владимир Путин издаде декрет, с който собствеността върху плана се трансферира извънредно на сдружение с лимитирана отговорност, основано от Москва, като то поема функционалностите на досегашното сдружение Sakhalin Energy Investment Co, в което Shell и японските търговски компании Mitsui и Mitsubishi имат малко под 50%, написа News.bg.

През юни водачите на Г-7 се съгласиха да проучат слагането на ценови тавани на вноса на съветски нефт и газ, за ​​да се опитат да лимитират способността на Москва да финансира нашествието си в Украйна.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР