Ако бъде подведен под наказателна отговорност, го грози затвор до

...
Ако бъде подведен под наказателна отговорност, го грози затвор до
Коментари Харесай

Тийнейджърът от Бургас с бомбените заплахи искал да спаси аверче от писмена контролна

Ако бъде измамен под наказателна отговорност, го грози затвор до 5 година и санкция от 10 до 50 хиляди лева

Тийнейджърът от Бургас, който бе арестуван за бомбените офанзиви в учебните заведения, разказал пред проверяващите, че концепцията на опасността му била да избави собствен другар от документално изпитване, което щяло да се организира в същия ден.

Възпитаникът на една от гимназиите в Бургас решил да помогне на аверчето си да не получи следващата двойка. Създал подправена е-поща, от която изпратил стряскащ мейл до директорката за учебното заведение в Пазарджик, където учел приятелят му.



В писмото написал, че е в постройката е заложено взривно вещество, което наложило школото да бъде евакуирано. В късните часове на 5 април 2023 година чиновници на дирекция „ Киберпрестъпност “ към ГДБОП съумели да стигнат до създателя на анонимната пощенска кутия и по този начин 17-годишният възпитаник бе арестуван.

" По случая е формирано досъдебно произвеждане. Касае за единствено за един подаден синал за бомба. Ако бъде измамен под наказателна отговорност, младежът може да отнесе затвор до 5 година и санкция от 10 до 50 хиляди лева ", сподели пред кореспондент на Флагман.бг представителят на Районна прокуратура – прокурор Зорница Щърбева.

Тъй като младежът е малолетен, може да бъде осъден единствено с публично неодобрение, откакто проверяващите открият претекста му да извърши закононарушението.

Към момента са конфискувани персоналният компютър на момчето и мобилният му телефон. Предстоят обаче голям брой експертизи.

Предстои психолог да се срещне с ученика и да даде експертна оценка какви са били действителните му мотиви. Става ли дума за детска смешка, или на скамейките в някоя от гимназиите в Бургас седи предстоящ терорист.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР