Ако бъде отправено предупреждение за нападение, жителите на американската територия

...
Ако бъде отправено предупреждение за нападение, жителите на американската територия
Коментари Харесай

На остров Гуам раздават листовки с напътствия за действие при нападение

Ако бъде отправено предизвестие за нахлуване, жителите на американската територия Гуам би трябвало бързо да се скрият в бетонна сграда, за предпочитане подземен, и да останат там, до момента в който не получат други указания. Това се споделя в брошура, озаглавена "Подготовка за надвиснала ракетна опасност ", съобщи Асошиейтед прес.

Службата за гражданска отбрана на Гуам стартира да популяризира листовки, които да оказват помощ на жителите да се приготвят за ракетно нахлуване от Северна Корея. Ръководството включва препоръки за събиране на комплект за незабавни случаи, упътвания за оставане в бетонни или тухлени постройки и напомняния за опазване на мира.

"Не гледайте блясъка или огненото кълбо - може да ви заслепи ", се споделя в листовката като съвет към хората, които бъдат заварени на открито при вероятно нахлуване. "Легнете хоризонтално на земята и си покрийте главата ".

Тя също по този начин включва указания за премахване на радиоактивен материал: "При опция се изкъпете с доста сапун и вода, с цел да помогнете за премахване на радиоактивното заразяване. " Но не драскайте, нито търкайте кожата и "не използвайте лосион за коса, тъй като той ще закрепи радиоактивния материал към косата ви ".

Властите не са повишили равнището на опасност за Гуам, макар че Северна Корея разгласи проекти за удар покрай острова в околните седмици, сподели губернаторът на Гуам Еди Калво. Той означи, че доста здания в Гуам са издигнати по този начин, че да устоят на мощен ураган, само че призна, че нищо не може да отбрани от термоядрено нахлуване.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски предприемач и политик Доналд Тръмп е роден на... към профила беседва с Калво по телефона и го увери, че Гуам е в сигурност. "Ние сме с вас на 100 % ", сподели Тръмп в диалога. "Вие сте в сигурност ", съобщи той.

Калво отговори, като сподели, че се усеща в сигурност и има убеденост в управлението на Тръмп. "Радвам се, че Вие държите кормилото, сър ", съобщи губернаторът.

Листовките, наподобява, не провокират особена паника, нито се отразяват върху всекидневния живот в Гуам.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР