„Ако бъда избран за председател на КПКОНПИ, ще ръководя безпристрастно,

...
„Ако бъда избран за председател на КПКОНПИ, ще ръководя безпристрастно,
Коментари Харесай

Симеон Найденов: Ще ръководя обективно и безкомпромисно борбата срещу корупцията

„ Ако бъда определен за ръководител на КПКОНПИ, ще управлявам независимо, обективно, вярно и безкомпромисно битката против корупцията”.

Това сподели претендентът за ръководител на комисията Симеон Найденов по време на чуването в Народното събрание.

„ За мен е от значимо значение обезпечаването на държавна политика в региона на предварителната защита на корупцията. Това е значимо и изискуемо изискване за вярната работа на тази комисия. Това допуска и по-голяма отчетност в активността на комисията пред обществото “, сподели още Найденов.
Цацаров: Само 7% от чиновниците на КПКОНПИ се занимават с противопоставяне на корупцията Според него е значимо основаването на териториални поделения на дирекция "Антикорупция "
Антикорупционната просвета на хората би трябвало да залегне в програмата на учебните заведения и университетите, счита той.

Найденов съобщи, че кадровата обезпеченост все още не е задоволителна и следва да се усили съставът на дирекциите, като се подберат нови качествени хора, които да имат нужните знания и предпочитание да работят против корупцията.
Изслушват двамата претенденти за началник на КПКОНПИ на 3 декември в Народното събрание За поста се борят сегашния основен прокурор Сотир Цацаров и депутатът от „ Воля ” Симеон Найденов
„ Всички тези нови фрагменти да преминат инспекция за честност, ще предложа и по-адекватно възнаграждение за тази значима и виновна работа”, сподели Симеон Найденов.

Кандидатът за ръководител на КПКОНПИ уточни, че е бил и от двете страни на бариерата – и като обвинител, и като бранител. Според него този опит ще му бъде от изгода, с цел да управлява безкомпромисно комисията.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР