акери, базирани в Русия, Китай и Иран, са взели на

...
акери, базирани в Русия, Китай и Иран, са взели на
Коментари Харесай

Майкрософт: Хакери от Русия, Китай и Иран взимат на прицел изборите в САЩ

акери, основани в Русия, Китай и Иран, са взели на прицел кандидат-президентските акции с приближаването на изборите през ноември в Съединени американски щати, предизвестява американският софтуерен колос Майкрософт, предадоха международните организации.

Страните, за които приказва компанията, съответстват с тези, упоменати в оценки на американските разследващи организации.

Майкрософт споделя, че офанзивите, идващи от Китай, както наподобява несполучливо са взели на прицел акцията на кандидат-президента на Демократическата пария Джо Байдън и свързани с нея организации, в допълнение с мозъчни тръстове, фокусиращи се върху външната политика. Китайските хакери са създали опит за офанзива и против авторитетна персона, която едно време е била обвързвана с Тръмп.

Руските хакери пък както наподобява са били свързани с групи, работили през 2016 година, показва Майкрософт. Те са работили против консултанти както на демократите, по този начин и на републиканците, против американски мозъчни тръстове, против Европейската национална партия и английски политически партии.

Иранските хакери са се пробвали да вземат на прицел Белия дом и акцията на Доналд Тръмп, само че са се провалили.

Официална оценка на американското разузнаване споделя, че Китай подкрепял концепцията за победа на Байдън над Тръмп, до момента в който Русия била фокусирана върху очерняне на Байдън.

Майкрософт прецизира в предизвестието си, че 200 офанзиви са били свързани с съветски хакерски групи като Стронциум, за която и в предишното компанията е отправяла предизвестия, добавя Франс прес. Те са били ориентирани против консултанти, работещи за някоя от двете партии, както и националните партийни организации, както и против някои политически сили в Обединеното кралство.

Що се касае до китайските опити за офанзиви те визирали непосредствено политически фигури като Байдън и човек, асоцииран с Тръмп в предишното. Група, наречена Цирконий е направила такива опити 150 пъти сред март и септември на актуалната година.

"В последните няколко седмици Майкрософт откри хакерски атаки, ориентирани против лица и организации, играещи роля в идните президентски избори, включително и несполучливи офанзиви против хора, свързани с акциите на Тръмп и Байдън ", сподели Том Бърт, вицепрезидент на Майкрософт, отговарящ по въпросите на сигурността.

При офанзивите, идващи от Иран, са били взети на прицел самостоятелни сметки на лица от антуража на акцията на Тръмп.

По същата тематика Ройтерс показва, че Майкрософт счита, че хакерските групи, настоящи в този момент, са били същите, за които американското държавно управление сподели, че са атакували акцията на кандидатката на Демократическата партия за президент Хилари Клинтън преди четири години и които са популяризирали имейли на нейния личен състав.

Асошиейтед пред отбелязва, че Майкрософт не е направил оценка кой непознат киберпротивник съставлява най-голяма опасност за изборите в Съединени американски щати, само че измежду кибереекспертите има консенсус, че съветската интервенция е най-сериозна.

По мотив предизвестията на корпорацията изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност Чад Улф сподели, че Съединени американски щати споделят гледната точка на Майкрософт за хакерски офанзиви от Русия, Иран и Китай против физически лица и организации, имащи отношение към идните избори, съобщи ТАСС
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР