Ахмед Юмер е завършил Актьорско майсторство за драматичен театър в

...
Ахмед Юмер е завършил Актьорско майсторство за драматичен театър в
Коментари Харесай

Ахмед Юмер: Работата ме изтощава, но и ме осмисля

Ахмед Юмер е приключил " Актьорско майсторство за трагичен спектакъл " в НАТФИЗ - в класа на професор Пламен Марков. Посещава актьорската школа на Малин Кръстев към Младежкия спектакъл. Още в четвърти курс е поканен от Диана Добрева да взе участие в две нейни постановки. Преди постъпването в Младежкия спектакъл " Николай Бинев " е работил известно време на свободна процедура. Носител е на премията " НАТФИЗ - най-, най-, най- " за трагичен артист. Като студент играе ролята на Нико Кроткия в пиеса на Балчо Нейков. Дипломният театър на класа му е от същия създател - " Бай Балчо споменува ". С него гостуват в Москва, където дружно с сътрудниците си печели втора премия. Той извършва ролята на Георги Джелепина и брат му. Понастоящем играе в единадесет спектакъла на младежкия спектакъл. Сред обичаните на самия него функции са Хубен от " По-полека " - по песни на Стефан Вълдобрев, и Дик в " Лунните деца " от Майкъл Уелър (сценарист на кино лентата " Коса " ), както и Бенволио от " Ромео и Жулиета ". В момента работи по самостоятелен план на " Derida stage " - " На масата " (вербатим спектакъл), чиято премиера беше през декември 2019.

" Най-хубавите неща в живота: моите родители, сестра ми, племенницата ми, приятелите от НАТФИЗ и моята специалност "

" Искам още доста функции в театъра и киното "

- Господин Юмер, по какъв начин попаднахте в трупата на Младежкия спектакъл " Николай Бинев "?

- Беше доста вълнуващо за мен. Бях приключил преди малко. Още в четвърти курс Владимир Люцканов е правил спектакли с присъединяване на хора от нашия клас. Намерил е моя и на сътрудника ми Николай Желев телефони. Покани ни да играем в " Бременските музиканти ". Аз изпълнявах ролята на петел, който е хиперактивен. Беше доста занимателно. Колегата ми беше магарето. След това постъпихме в трупата и към този момент две години сме в нея.

- Разкажете освен това за метода, по който ви одобриха по-възрастните сътрудници.

- Приеха ни без капка подозрение. Бяха отворени към нас. Мога да се съветвам с сътрудниците във всеки миг. Средата в нашия спектакъл е топла. А първоначално се притеснявах, че ще бъда отблъснат, хората ще си кажат: " Кой е този? " А това се оказа мит. С младите сътрудници си паснахме незабавно. Ако не се забележим известно време, започваме да си липсваме един на различен. Партнирам си със Стефан Мавродиев в " Аз, Фойербах ". Играя асистент-режисьор, а той - възрастен артист. Оттогава се сближихме. След зрелище сядаме и си приказваме. Обикаляме дружно по турнета. Изградихме си връзки. Уважението ми към него набъбна, като учебник е за мен. Малин Кръстев беше доста благополучен, че пристигам да работя в Младежкия спектакъл при него.

- Доста сте зает в театъра, само че въпреки всичко сте младеж. Как се забавлявате?

- Не разполагам с доста свободно време. Но когато нямам зрелище, повеждам обиколки из софийските питейни заведения за чужденци. Щом в действителност съумея да намеря свободно време, играя на плейстейшън. Доста пътувам и постоянно се връщам в родното си място Кърджали. Пускам в обществените мрежи статуси: на пътуванията, на неуместните обстановки, в които попадам. Много обичам да пея, само че единствено вкъщи. Това доста ме разтоварва.

- А защо мечтаете: в работата, в персонален проект?

- В персонален проект - за малко повече успокоение. Но персоналният проект се губи около работата. Стремя се да намеря собствен личен нравствен център, в който да се усещам убеден, спокоен, да не се разпръсквам, да намирам време за себе си. В специалността - желая още доста работа, доста функции в театъра, в киното. Работата ме изтощава, само че и ме осмисля. Доволен съм и от това, което съм постигнал. Никак не е малко.

- Най-хубавите неща в живота ви са...

- Приятелите - класът ми от НАТФИЗ. С всички не преставам да подкрепям контакт. Винаги са ми тил, постоянно ни е доста занимателно дружно. Моето семейство. Това е безусловна обич. Щом намеря свободно време, отивам да се видя със сестра си, родителите си и племенницата. Задължително й нося дарове. Престоят с тях е най-бързото презареждане на батериите. Щом се прибера, стартират да ме обгрижват. Също по този начин - специалността и мястото, на което работя.

- Оттук нататък - накъде?

- Този сезон беше доста сполучлив за нашия спектакъл. Споменах работата си в " Derida stage ". Ще не преставам да работя, само че и ще се отдам на " подобаващ отдих ". Ще видя дали ще се появи нещо ново през втората половина на сезона - две хиляди и двадесета година.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР