Ах, този най-обикновен лимон. Малкият зелен цитрусов плод има толкова

...
Ах, този най-обикновен лимон. Малкият зелен цитрусов плод има толкова
Коментари Харесай

10 ползи от лимоновата вода, за които не сте чували

Ах, този най-обикновен лимон. Малкият зелен цитрусов плод има толкоз непредвидени изгоди, в които може да се убедите с този лист, направен от Bright Side.

1. Помага на храносмилането

Лимонът е значим източник на пектинови фибри, които са значими за дебелото черво, по тази причина чаша лимонова вода всяка дава значим подтик на храносмилателната система.

2. Помага против обезводняване

Векове преди енергийните питиета, лимоновата вода се е употребила за ефикасно лекуване на дехидратацията. Когато се изпотите, губите електролити и лимонът дружно с водата оказват помощ за възобновяване на техния баланс в тялото.

3. Полезна за очите

Като цитрусов плод, лимонът е цялостен с витамин С и антиоксиданти, които оказват помощ против замъгляването на зрението.

4. За мека кожа

Отново с помощта на мощните антиоксиданти, водата с лимон оказва помощ за изглаждане на кожата, за омекотяване на бръчките и за повсеместен здравословен загар.

5. Лимонът е добър другар на черния ви дроб

Освен че почиства токсините като покачва функционалността на ензимите, цитрусовата киселина в лимоните оказва помощ за разпръскването на нездравословните бактерии там.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР