Агресия между ученици в центъра на Пловдив разбуни духовете в

...
Агресия между ученици в центъра на Пловдив разбуни духовете в
Коментари Харесай

Организиран бой между ученици в Пловдив заради различна сексуална ориентация

Агресия сред възпитаници в центъра на Пловдив разбуни духовете в обществените мрежи. Няколко деца са с леки пострадвания след замяна на удари, ритници и замеряне с яйца. Наложила се е и намесата на полицията, с цел да се предотвратят по-сериозни произшествия. В основата на спора се оказа нетърпимост към хора с друга полова ориентировка. Организаторът на митинга е 14-годишно момче. След случая се сложи въпросът по какъв начин и за какво се стигна до проведения пердах, предава Нова тв.

" Имаше над 50 момчета, някои бяха много интелигентни. Опитах се да беседвам с тях. По думите им градинката е за майки с деца, а не за хора с друга половост. Разбрахме, че са се организирали в Instagram. Мятаха яйца, пръчки, павета. Имаше ранени девойки, а едно от тях припадна. Полицията се отзова съвсем незабавно. После пристигна и жандармерия. След като ги изгониха, момчетата потеглиха към площад " Съединение ". Там са наплюли други девойки ", описа една от свидетелките на случката. По думите на друга момчетата са били част от футболни агитки.

Психиатърът доктор Веселин Герев изясни какво може да докара до сходно държание.

" В тази възраст настъпват съществени психически рецесии при развиването на младежите. Едната е рецесията на престижите. Това към този момент не са учителите и родителите, а бунтарите. Паралелно с с това върви и рецесията на целите, които към този момент не включват учебното заведение. Тези протестни прояви целят да се показва мощ. Третата рецесия е на сексуалността. За нея се приказва доста малко. В тази възраст момчетата стартират да се възприемат като момчета, а девойките като девойки. Нормално е, когато има разнообразни от тях да се прояви непоносимост. Нормално е 14-годишно момче да прояви такава експанзия. Това няма да е обикновено за 40-годишен мъж ", разяснява експертът.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР