Агресия и стрелба на пътя. 18-годишен софиянец е в ареста,

...
Агресия и стрелба на пътя. 18-годишен софиянец е в ареста,
Коментари Харесай

Тийнейджър стреля по друг шофьор след спор за предимство


Агресия и пукотевица на пътя. 18-годишен софиянец е в арест а, откакто е стрелял с газов револвер , с цел да сплаши различен млад водач. Инцидиентът се е случил в Пловдив.

Сигналът е подаден на телефон 112 нощес малко преди 21:00 часа, оповестява Българска национална телевизия. Единият водач е на 18, а другият на 19 години. Работи се по версия, че повода за спор а е отнето преимущество и засичане на придвижването. Двамата водачи са се преследвали през няколко кръстовища и булеварди. А навръх моста на бул. " Васил Априлов " 18-годишният е стрелял в придвижване с газов револвер.

За да избегне по-сериозен спор и контакт, другият е поел незабавно надясно по връзката за бул. " Марица ". Стрелецът е арестуван на входа за Асеновградско шосе. В револвера е имало един патрон. Оръжието е законно притежавано, а тук е моментът да напомним, че самият режим на владение на газов револвер у нас е доста демократичен. Необходимо е само оръжието да се записва в районното по местоживеене в 14-дневен период след закупуване.

Според очевидци в колата на стрелеца е имало още 2 девойки, които евентуално той е прибирал в Асеновград след ваучър. Той е взел шофьорска брошура напълно скоро - на 30 ноември предходната година, а колата е била на татко му. В момента проверяващите ревизират видеонаблюдението в региона.

Ако се потвърди присъединяване в гонка, всички участници в нея подлежат на глоба от три хиляди лв. при първо нарушаване и лишаване на книжаката за 12 месеца. При второ нарушаване санкцията е 5 хиляди лв.. Свързахме се с пострадалия юноша, по който е стреляно, само че той отхвърли коментар. От полицията обясниха, че по случая е формирано бързо произвеждане.

Инспектор Ботьо Гиргинов от Пътна полиция - Пловдив изясни: " Работим по всички данни за определяне както на нерегламентираното държание на двамата водачи при придвижването им през улиците и булевардите на град Пловдив , по този начин и спомагателни данни, които биха довели до изясняване на тези условия. Установено е, че револвера е газов, само че добит и в регламентирания период, регистриран ".

По данни на полицията сходни случаи на експанзия в града не са нормални. Последният подобен случай е отпреди година и половина с присъединяване на двамата възрастни мъже.

Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР