Агресивната политика на Федералния резерв на САЩ (ФРС) тласка световната

...
Агресивната политика на Федералния резерв на САЩ (ФРС) тласка световната
Коментари Харесай

Действията на САЩ застрашават световната икономика

Агресивната политика на Федералния запас на Съединени американски щати (ФРС) тласка международната стопанска система към криза, написа немският портал DWN. Както се отбелязва в последния отчет на Конференцията на Организация на обединените нации за търговия и развиване (UNCTAD), на който се базира изданието, стягането на финансовата политика на организацията за битка с инфлацията може да аргументи повече вреди, в сравнение с финансовата рецесия от 2008 година и пандемията от ковид в 2020 година

„ Наскоро ФЕД взе решение за третото следващо нарастване на главния лихвен % до 3,25% - най-високото равнище от рецесията насам “, се споделя в обявата.

Според Андрей Яш, създателят на публикацията, сходна политика на ФЕД е довела до покачването на $ до най-високото си равнище от няколко десетилетия и е провокирала разтърсвания на финансовите пазари. „ Перфектната стихия се задава от стагфлацията и световната криза “, споделя президентът на Световната банка Дейвид Малпас, представен от колумниста.

Към критиците на ФЕД са се включили Организация на обединените нации и МВФ. Те също по този начин предизвестиха за задаваща се криза в световната стопанска система, провокирана от разтърсвания, които ще провокират спомагателни дейности на ФЕД.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР