Аграрният министър Иван Иванов (БСП) обяви в сряда, че ще

...
Аграрният министър Иван Иванов (БСП) обяви в сряда, че ще
Коментари Харесай

Агроминистърът изпраща сигнали за нарушения в Напоителни системи на МВР и ДАНС

Аграрният министър Иван Иванов (БСП) разгласи в сряда, че ще да подаде в Министерство на вътрешните работи и ДАНС сигнали за груби нарушавания на предходното управление на “Напоителни системи”. Те са засечени от дирекция “Вътрешен одит” на Министерство на земеделието и се отнасят за последните 2 години.

Министърът не пожела да влезе в елементи, само че от думите му стана ясно, че те са по отношение на осъществяването на публични поръчки. Той посочи, че сигналите му са разнообразни от тези, които на конференция обявяваше неговия предходник Христо Бозуков.

" Имаме всички нужни доказателства за осъществяване там на престъпления Очакваме към този момент проверяващите органи да дадат нужната подготовка на това, което се е случвало там ", сподели Иванов. Той отхвърли да се ангажира с прогноза на каква сума възлизат тези нарушавания.

През 2022 година Напоителни системи ще разполага с бюджет от 29 млн. лева, като в околните дни ще бъде кратко половината от управителните фрагменти на сдруженията в София и из страната. Общо това били 70 души, с големи заплати, които “не знаят за какво са там и скоро половината от тях ще бъдат съкратени”
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР