Агнешко и еленско заедно с пшеница. Не е меню, което

...
Агнешко и еленско заедно с пшеница. Не е меню, което
Коментари Харесай

Ето какво е било последното ядене на Ледения човек Йоци

Агнешко и еленско дружно с пшеница. Не е меню, което ще се появи на Мастер началник, само че за някои от нашите предшественици това е бил огромен гуляй. Учени потвърдиха, че последното ястие било добре уравновесено, само че също съдържало доста мазнини, заяви Би Би Си.

Човекът е живял преди 5300 години и е починал в хладилник. Неговото тяло било непокътнато за хилядолетия, преди да бъде намерено през 1991 година. Учените съумели да открият доста аспекти от неговия живот, в това число и какво е ял преди да почине. Той е прочут като Ледения човек Йоци.

Колко лой?

Нивото на лой било 50%, което е доста по - високо от 10% в естествената съвременна диета, само че като се има в поради височината, където е ловувал, той се нуждаел от доста сила. Най-лесният метод да се получи тази сила е посредством яденето на лой.

Какъв е бил усетът?

Няма по какъв начин да си представим какъв е бил усетът на храната на Ледения човек Йоци, само че сигурно не е бил вкусно. Тогава не е имало сол или други подправки.

Леденият човек е имал следи от блокирани артерии преди да почине.

Може би той е починал в борба, тъй като е имал няколко рани по тялото си и е носил оръжия, в това число и медна секира.

Взимал ли е Леденият човек билкови медикаменти?

Той може би е пил билков лек, тъй като учените откриха орлова папрат в неговия стомах. Той също по този начин може да е бил увил храната си в папрата и по този начин да е погълнал част от нея.

Източник: fakti.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР