Агенцията за ядрено регулиране излезе с изявление по повод намалената

...
Агенцията за ядрено регулиране излезе с изявление по повод намалената
Коментари Харесай

АЯР: Назначена е комисия за анализ на изключването на генератора в VI блок на АЕЦ "Козлодуй"

Агенцията за нуклеарно контролиране излезе с изказване във връзка понижената мощ в VI блок на АЕЦ „ Козлодуй”. Оттам оповестяват, че е назначена комисия за разбор на аргументите, довели до изключването на генератора.

Шести блок на централата непланирано понижава мощността си за няколко часа на 3 юли. В момента мощностите са възобновени нa 92 %, оповестиха по-рано през днешния ден от АЕЦ „ Козлодуй”.
Мощностите на АЕЦ „ Козлодуй ” са възобновени на 92% Вчера реакторът беше изключително спрян поради късо съединяване
От АЯР пишат в изказването си, оповестено на уеб страницата на организацията, че няма нарушение на рамките и изискванията за употреба.

Събитието не е довело до смяна на радиационната конюнктура, разясняват оттова.

От изказването ставя ясно, че блокът е изключен от електроенергийната система (ЕЕС) на страната заради задействане на електрическа отбрана на генератора.

„ Мощността на реакторната апаратура е понижена до 40 % от номиналната в сходство с плановите логаритми на отбраните. Установено е, че повода за задействане на отбраната е образуван недействителен сигнал за съществуване на късо съединяване, което води до изключване на генератора. След премахване на повода за задействане на отбраната в 17:51 ч. генераторът е включен в паралел с ЕЕС на страната и е стартирано повишение на мощността на блока.”, допълват още от АЯР.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР