Агенцията за социално подпомагане започва да изплаща от днес еднократната

...
Агенцията за социално подпомагане започва да изплаща от днес еднократната
Коментари Харесай

Изплащат 120 лева помощ на хора с пенсии от 300 до 369 лева

Агенцията за обществено подкрепяне стартира да изплаща от през днешния ден еднократната финансова помощ от 120 лв. на хората с пенсии от 300 лв. и 1 стотинка до 369 лв..

Средствата ще бъдат за 392 хиляди пенсионери като отплата според Закона за държавния бюджет. Крайният период за разплащане по банкова сметка или в пощенски клон е 26 април в това число.

Водещият аршин за даването на финансовата поддръжка за хранителни артикули е единствено размера на изплащаната пенсия без значение от типа ѝ, изясни пред БНР Людмил Димитров - основен специалист в общественото министерство.

„ Текстът на закона е пенсионери. Отчита се размерът на пенсията, общ брой от пенсиите и добавките към тях. Нека хората да знаят, че добавката, която се изплаща в размер на 50 лева месечно, тя няма да се взема поради при пресмятане на прихода “.

Национален осигурителен институт е дал на Агенцията за обществено подкрепяне по длъжностен път информацията за правоимащите пенсионери.

„ На хората ще се изплащат тези помощи, там, където получават пенсиите си и по метода, по който те получават пенсията си, т.е. или по банкова сметка “.

В случай, че някой от жителите не получи дължимите средства в пощенска станция, от която нормално взима пенсията си, е належащо да се обърне към Дирекция „ Социално подкрепяне “ по местоживеене за уточняване на настоящия му адрес, с цел да може да бъде включен в описите в идващ интервал.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР