Агенцията за недвижими имоти България пропърти е обявила за продажба

...
Агенцията за недвижими имоти България пропърти е обявила за продажба
Коментари Харесай

За 5.3 млн. евро се продават 41 дка край с. Емона, част от които държавна собственост

Агенцията за недвижими парцели " България пропърти " е оповестила за продажба имот от 41 дка на първа линия до морето край с. Емона за над 5.3 млн. евро. За това заяви. Проверка в уеб страницата на Агенцията по Геодезия, картография и кадастър обаче е посочила, че част от имота е частна държавна благосъстоятелност. Теренът е заобиколен от гора, която е част от европейската екологична мрежа " Натура 2000 ". Според теренът се намира покрай курорта Елените и Слънчев бряг.

" Парцелът е в регулация и подготвен за застрояване, написа още в обявата. Параметрите разрешат да се построи 49500 кв.м. жилищна повърхност. Основното му преимущество е, че граничи с превъзходен плаж. Мястото е извънредно и неповторимо поради това, че е обкръжено от гори, които влизат в предпазените зони по " Натура 2000 ". Това значи, че застрояването на тези територии е неразрешено. Но парцелът, които Ви предлагаме, не влиза в неразрешената за строителство зона. На разстояние 3,5 км от терена минава неасфалтиран път. Уникалното разположение на парцела и панорамата благоприятстват за изграждане на първокласен комплекс от затворен вид, ваканционно населено място или хотел ".

Пак съгласно същата публикация парцелът се намира на нагорнище, което разрешава на множеството жилища в предстоящ план да имат панорамна панорама. Накрая се прецизира, че " това е единственото място в Европа, където живее стадо диви коне ". Не изключително задълбочено търсене в интернет обаче демонстрира, че диви коне на Стария континент живеят най-малко на три места - в Германия, Южна Франция и Русия.

 Местността Местността " Поляните " в Синеморец от ден на ден е наужким предпазена

Според обявата на Националното радио теренът, който е частна държавна благосъстоятелност е с размер от 22 дка и се намира в местността Кокопера в землището на община Несебър. Другият парцел е частна благосъстоятелност, той е урбанизирана територия с повърхност 19 дка. Сега двата терена се продават дружно, като общата им повърхност е 41 дка.

БНР цитира Спас Узунов от Българската фондация " Биоразнообразие " съгласно който въпросът предизвика доста въпроси. Той показва, че по този начин показана обявата в действителност основава усещане, че теренът включва и личен плаж. А съгласно българското законодателство това е невероятно.

 Мястото, на което се намира теренът, препоръчан за продажба
© Гугъл maps

Мястото, на което се намира теренът, препоръчан за продажба

" И по Конституция морските плажове са изключителна държавна благосъстоятелност, тъй че частен парцел не би могъл да включва такава територия. По отношение на това, че се продава парцел, това си е напълно в реда на нещата. По-скоро би трябвало да обърнем внимание на това, че единият от продаваните парцели е частна държавна благосъстоятелност. Въпросът е за какво, по какви аргументи, на кого и по каква процедура страната продава този парцел? Няма ли други благоприятни условия за неговото потребление? Какво е неговото предопределение? Как частна компания продава държавен парцел? Защо страната е упълномощила навръх тази компания да прави това, в случай че го е упълномощила страната, несъмнено? ", разяснява Узунов.

Според него бъдещият притежател на терена би трябвало да знае, че върху него строителството може да се реализира единствено в избрани параметри, защото той отчасти се намира и в така наречен Зона " А " по смисъла на Закона за устройство на Черноморското крайбрежие.

" Дневник " се свърза с офиса на " Бългерия пропъртис " в Бургас. Служителка, която отговори на повикването на първо време сподели, че няма визия за какъв парцел става въпрос, а по-късно помоли за изчакване. По-късно беше конкретизирано, че брокерът, който се занимава с парцела работи в офиса на сдружението в Слънчев бряг. Въпреки неколкократните позвънявания обаче телефонът му, посочен в уеб страницата на компанията, не отговаряше.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР