Агенцията по заетостта ще ползва информационната база данни, създавана и

...
Агенцията по заетостта ще ползва информационната база данни, създавана и
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта ще ползва информационната база данни на НЕЛК

Агенцията по заетостта ще употребява осведомителната база данни, създавана и поддържана от НЕЛК за всички лица, минали през ТЕЛК/НЕЛК за определяне на трайно понижената работоспособност/вид и степен на увреждане. Това взеха решение през днешния ден депутатите с приемането на Закона за поощряване на заетостта.

В признатия Закон е направена корекция в Закона за здравето, която ще даде опция осведомителните масиви, които Агенцията по заетостта събира, да могат да се употребяват за включване на хора с трайни увреждания на пазара на труда.

Припомняме, че в базата данни на НЕЛК събира, обработва, съхранява и проучва данните за лицата с увреждания, които да се употребяват за осъществяване на здравна експертиза, обмисляне на действия, свързани със облекчаване на потребностите им от обучение, здравна и обществена рехабилитация, а от през днешния ден към този момент и трудова претовареност, както и за оценка на здравния статус на популацията и надзор на дейностите по осъществяване на здравна експертиза.

Законът за поощряване на заетостта беше импортиран от депутата от ГЕРБ Деница Сачева и беше признат на второ четене в Народното събрание със 146 гласа „ за “ и 11 „ въздържали се “.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР