Агенцията по заетостта отново започва проучване сред работодателите в България

...
Агенцията по заетостта отново започва проучване сред работодателите в България
Коментари Харесай

Агенцията по заетостта проучва от какви кадри се нуждае бизнесът у нас

Агенцията по заетостта още веднъж стартира изследване измежду работодателите в България за техните потребности от работна мощ, оповестяват от Агенцията. Втората за годината анкета е почнала през вчерашния ден и ще продължи до 16 октомври 2020 година в това число.

Ще се проследят трендовете от какви специалности и умения на работната мощ се нуждае бизнесът в кратковременен и средносрочен проект. В отговор на създалата се обстановка, обвързвана с COVID-19, работодателите ще могат да споделят и упованията си за въздействието, което Коронавирус рецесията може да окаже върху възможното освобождение или наемане на нов личен състав.

Проучването на Агенцията по заетостта започва за първи път през 2018 година и се организира два пъти в годината на съображение на Закона за поощряване на заетостта, взаимно с Комисиите по претовареност към Областните препоръки за развиване в 28-те области в страната.

Анкетирането и този път ще обхване в началото работодатели от образувана национално представителна извадка, представяща всички браншове на стопанската система, разнообразни по статут и величина предприятия с териториално систематизиране във всички области в страната.

На разположение на работодателите е обновен, в който те могат да посочат от какви експерти със приблизително и висше обучение ще имат потребност през идващите 12 месеца и след по-дълъг интервал - от 3 до 5 години. Те още веднъж ще могат да очертаят и най-необходимите компетентности и умения, които би трябвало да има търсеният от тях личен състав.

За работодатели, които не попадат в статистическата извадка, само че имат предпочитание да вземат участие в изследването, ще бъде направен обособен електронен формуляр с аналогични въпроси, който ще бъде наличен в интервала 28 септември - 16 октомври 2020 година на електронната страница на Агенцията по заетостта в графа "Проучване на потребностите от работна мощ ".
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР