Агенцията по вписванията предупреди за възможно забавяне при обслужването в

...
Агенцията по вписванията предупреди за възможно забавяне при обслужването в
Коментари Харесай

Работата на Имотния регистър забуксува заради болни и карантинирани служители

Агенцията по вписванията предизвести за допустимо закъснение при обслужването в офисите на Службите по вписванията през идващите дни поради огромен брой болни или карантинирани чиновници. Те са разпределени по всичките 5 посоки, обслужващи Имотния указател – приемане на документи на гише, обработка на списък, обработка на покупко-продажби, поща и информативен център.

Агенция по вписванията ще разполага с цялостна информация за точните аргументи на неявяване на чиновниците от Имотен указател до няколко дни, защото не всички са входирали болничните си към днешна дата. Агенцията напомня, че законовия период за показване на болничен лист пред шеф е 3 дни след издаването му.

Към момента на работа участват по-малко от половината чиновници в Имотния указател в София. В създалата се обстановка, Агенция по вписванията се пробва да направи метаморфоза, тъй че работата на Имотен указател, където множеството услуги изискват работа на гише, да не стопира. Въпреки напъните, при мощно понижения състав на чиновниците и възходящият брой на покупко-продажби, са се образували опашки, което е довело до напрежение.

Според статистиката, при приблизително 300 покупко-продажби, вписвани дневно, за последния работен ден миналлата седмица - 6 ноември, е имало осъществени 415. Въпреки това, процесът по вписвания, отбелязвания и заличавания към днешна дата се случва ускорено, с два дни преди законово регламентирания 3-дневен период.

От Агенцията по вписванията оповестяват, че обстановката в Службите по вписванията в страната е аналогична. Почти всеки ден се постанова карантиниране на чиновници на Службите по вписванията в дребните обитаеми места. Тече развой по динамична метаморфоза и се командироват чиновници от околните по регион служби от по-големите градове. Целта на Агенцията е да не стопира работата на Службите по вписванията.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР