Агенцията по вписванията е отказала да регистрира решението на Общото

...
Агенцията по вписванията е отказала да регистрира решението на Общото
Коментари Харесай

Агенцията по вписванията блокира опита на Георги Гергов да овладее Пловдивския панаир

Агенцията по вписванията е отказала да записва решението на Общото заседание на сдружението " Пълдин туринвест " за нарастване на капитала му с акциите на Варна в Пловдивския панаир в размер на 29%. Това демонстрира отразеното в уеб страницата на организацията, написа.

На 9 януари т.г. Общото заседание на компанията, следена от пловдивския предприемач Георги Гергов, утвърди апорта на варненските акции. С това беше изработен втори опит за разчистването на пътя към скрита приватизация на панаира през сдружението " Пълдин туринвест ".

Акционер в сдружението е и Община Пловдив, която бе представлявана от Ясен Михайлов, акредитиран от Общинския съвет в града. На 19 декември м.г. той одобри с гласовете на болшинството, следено от ГЕРБ и Българска социалистическа партия (фракция, следена от Гергов) неуместно решение.

То гласеше от една страна, че съветниците " не дават единодушие за увеличение на капитала и изменение на устава на " Пълдин туринвест " АД, с което щеше да се понижи присъединяване на Община Пловдив в капитала на сдружението.... ". В същото време в друга точка от решението беше посочено, че на 09 януари т.г. Ясен Михайлов е акредитиран да да гласоподава " за " нарастването на капитала на сдружението с варненските акции в Пловдивския панаир.

С трето решение Общинският съвет в Пловдив разпореди на кмета на Пловдив Здравко Димитров " да изиска анулация от съда на решенията, взети от взетите от Общото заседание на акционерите в Пълдин туринвест.

Това разнопосочно гласоподаване заплете комплициран възел. Но за съображение на специалистите в Агенцията по вписванията при отхвърли им да записват решенията, взети от събранието, е послужила основна детайлност в решението на Общинския съвет в Пловдив. По предложение на съветника от " Демократична България " Веселина Александрова в него беше категорично записано, че той не поддържа намаляването на капитала на Пловдив в " Пълдин туринвест ". Намаляване каузи на общината в този смисъл може да стане единствено с експлицитна глоба на Общинския съвет, каквато на процедура няма.

" При идното нарастване на капитала на " Пълдин туринвест " от 177 984 899 лева на 194 299 299 лева и влизането на нов акционер ще се промени съотношението на притежаваните от акционерите акции в капитала на " Пълдин туринвест " АД, написа в мотивацията към решението на Агенцията по вписванията. В това число ще се понижи процентното присъединяване и на Община Пловдив. Това опонира на условието на Закона за приватизация и следприватизационен надзор, за което се изисква експлицитното единодушие на Общинския съвет в Пловдив ".

След това е представено несъгласието сред решенията на Общинския съвет в Пловдив и несъответствието им с условията на Закона за приватизацията и следприватизационния надзор, което е причина да се одобри, че на 09 януари т.г. Общото заседание на акционерите на " Пълдин туринвест " е взело невалидни решения. По тази причина те не следва да бъдат вписани по партидата на сдружението в Търговския указател.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР