Агенцията по храните започна засилени проверки на заведенията по морето.

...
Агенцията по храните започна засилени проверки на заведенията по морето.
Коментари Харесай

БАБХ проверява каква храна се предлага на ол инклузива в хотелите в Слънчев бряг

Агенцията по храните стартира засилени инспекции на заведенията по морето. И това лято на фокус ще бъдат хотелите в огромните ни курорти, които оферират услугата ол инклузив. Най-честите недоволства са точно от качеството на храната и алкохола, които се оферират на туристите при този тип почивки.


Рано сутринта проверяващите влязоха в ресторанта на хотел в Слънчев бряг, който предлага услугата ол инклузив. И това лято се ревизира каква храна се предлага на туристите по морето, съобщи кореспондентът на БГНЕС в района.

„ Ще подчертаваме изключително доста върху периодите на предпазване на храните, за недопускане на отклоняване от хладилната верига, изискванията на предпазване на храните, надзор на доставчиците. Всяка храна би трябвало да е съпроводена с документ за генезис ", изясни за БГНЕС доктор Даниела Кепекова, шеф отдел „ Контрол на храните " в БАБХ

Много постоянно туристите се оплакват, че при ол инклузив не се предлага прясно приготвена храна.

" При нас това не се случва. Ние имаме доста огромен личен състав. Храната, която остава от закуска, се дава на личния състав. Храната, която е сготвено за това хранене, не се изхвърля, не се дава наново на блок масата ", съобщи Ростислава Димитрова, шеф на хотела. От управата на хотела споделят, че с изключение на от Агенцията по храните, се ревизират постоянно и от туроператорите, които вършат свои изследвания.

Проверките на заведенията по морето ще продължат до 15 септември. При съществени нарушавания се сформират актове. Глобите са от 2 000 до 4 000 лева При наново нарушаване глобата се усилва двойно./БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР