Агенцията не принадлежи на президента или някоя политическа партия. Това

...
Агенцията не принадлежи на президента или някоя политическа партия. Това
Коментари Харесай

Антоан Гечев, ДАР: Агенцията не принадлежи на президента или някоя политическа партия

Агенцията не принадлежи на президента или някоя политическа партия. Това сподели ръководителят на Държавна организация разузнаване Антоан Гечев от парламентарната естрада по отношение на изтеклите записи през миналата седмица, съобщи кореспондент на " Фокус ". 

" Никой в никакъв случай не изявявал публично или импровизирано предпочитание да утвърждава суверенни национални решения`, безапелационен бе той. 

" ДАР е подчинена на Министерския съвет. Тя реализира своята активност от няколко правилото, единият от тях е политическа индиферентност. Искам да уточня, че тя не е на президента Радев, не е на някоя политическа партия, а това е национална работа за сигурност, която прави външно разузнаване ", сподели Гечев.

Председателят на ДАР увери, че няма процедура страната ни да съгласува претендентите за ръководители на организацията със своите сътрудници от Европейски Съюз и НАТО. 

" Никъде в закона не се упоменава, че ръководителят на ДАР преди да бъде назначен би трябвало да се съгласува, утвърждава, показва на непознати посолства, страни или интернационалните организации. Такива условия не съществуват и в регламентиращите документи на НАТО или Европейски Съюз. Участието на организацията в активността на разследващите общности на НАТО или Европейски Съюз и взаимоотношението с други интернационалните сътрудници съблюдават напълно разнообразни правила от това, което се разяснява в общественото пространство ", съобщи той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР