Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA), считана за спасителен

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци (UNRWA), считана за спасителен
Коментари Харесай

Кои държави са намалили финансирането на UNRWA и защо?

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци (UNRWA), считана за избавителен пояс за два милиона души в обсадения анклав, претърпя съкращения на финансиране, откакто няколко от нейните чиновници бяха упрекнат от Израел в присъединяване в офанзивата на Хамас от 7 октомври.

Организация на обединените нации съобщи в събота, че е уволнила девет от 12 чиновници поради обвиняванията и даде обещание да потърси отговорност от чиновниците си, само че изрази шока си от бързото редуциране на финансирането от няколко западни страни на фона на филантропична злополука в Газа, която беше унищожен от съвсем четири месеца въздушна и наземна война на Израел.

„ Би било извънредно безконтролно да се глоби Агенция и цяла общественост, на която тя служи, заради обвинявания в незаконни дейности против някои лица, изключително по време на война, разселване и политически рецесии в района “, Филип Лазарини, началник на UNRWA, се споделя в изказване в събота.

Организация на обединените нации и палестински чиновници приканиха за продължение на финансирането на „ основната работа “...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР