Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи пред Associated Press,

...
Агенцията на ООН за палестинските бежанци съобщи пред Associated Press,
Коментари Харесай

Тема в развитие: ООН съобщи за девет свои убити служители в Газа

Агенцията на Организация на обединените нации за палестинските бежанци заяви пред Associated Press, че девет нейни чиновници са били убити при въздушни удари от началото на израелските бомбардировки в Газа в събота, а няколко са починали късно във вторник.

Директорът по връзките на Агенцията Жулиет Тома е пояснила пред медията, че убитите чиновници са се намирали в домовете си. При бомбардировките са били развалени 18 учебни заведения, превърнати в убежища от Организация на обединените нации, както и самият щаб на Организацията, разположен в Газа. 

 

Междувременно в Ню Йорк се организира огромен протест в поддръжка на Израел на фона на конфликтите в Близкия изток. Хиляди хора се събраха покрай централата на Организация на обединените нации и останаха там с часове, до момента в който в Бразилия стачкуващи се включиха в шествия в поддръжка на палестинската общественост. А в Лисабон, близо 500 души участваха в бдение в памет на жертвите на офанзивите. А  полицията в Берлин пък забрани две демонстрации в поддръжка на Палестина, които трябваше да се проведат в центъра на немската столица.

 

Градове в Южен Ливан бяха подложени на израелски обстрел през днешния ден в отговор на изстрелването на противотанкови ракети от ливанска територия, съобщи Българска телеграфна агенция, като се базира на Ройтерс.
Агенцията означи, че насилието по границата продължава четвърти ден.

Израелската войска разгласи, че нападна Ливан, тъй като една от северните ѝ позиции е станала обект на нахлуване с противотанкова ракета през днешния ден.

Отговорност за днешната офанзива от ливанска територия пое Хизбула. Ливанското шиитско придвижване сподели, че е отвърнало на израелските набези тази седмица, предизвикали гибелта на трима негови бойци.

Атаката от ливанска територия е осъществена покрай граничния израелски град Арамша, против който е ливанският град Дайра, гласи изказване на пресслужбата на израелската войска. Към момента няма данни за потърпевши.

" Нанесохме този удар по територията на Ливан в отговор на скорошното изстрелване на противотанкова ракета по позиции на Силите за защита ", акцентират израелските Сили за защита (ЦАХАЛ) в изказване в своя канал в приложението " Телеграм ".

Източник от ливанските сили за сигурност заяви за Ройтерс, че от Хизбула са изстреляли две прецизни ракети по посока на Израел.

Жители на южния ливански град Рмейш споделят, че израелците са обстрелвали региона на техния град, а съгласно информация на организацията цел на израелската артилерия е била точката на изстрелване на ракетите наоколо до Дайра.

Местната ливанска телевизия " Ал Джадид " пусна видеозапис от стълбове бял пушек в гориста околност край къщи и земеделска земя в Дайра.

И Хизбула, и Хамас, която атакува изненадващо Израел в събота, поеха отговорност за вчерашни офанзиви. Хизбула изстреля управляем ракетен снаряд по израелски танк и сподели неговото заличаване на видеозапис, а Хамас насочи залп от ракети към Израел.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР