Агенция Пътна инфраструктура“ ще вписва желаещите да бъдат Доставчици на

...
Агенция Пътна инфраструктура“ ще вписва желаещите да бъдат Доставчици на
Коментари Харесай

Започва вписването на доставчиците на GPS данни за тол системата

Агенция „ Пътна инфраструктура “ ще вписва искащите да бъдат Доставчици на декларирани (GPS) данни за тол таксуването до 30 дни от подаване на заявката, при положение, че те дават отговор на условията. Управителният съвет на АПИ утвърди процедура, в която в детайли са разказани стъпките, които фирмите би трябвало да следват.

Доставчикът на декларирани данни, посредством така наречен GPS проследяващо устройство, дава информация, за задачите на тол системата, за географското местонахождение и изминатото разстояние от пътни транспортни средства, с които има подписан контракт.

Процедурата разказва условията, на които би трябвало да дават отговор претендентите, нужните заявления и периодите за вписването или отхвърли от вписването им в обществения лист.

Сред условията са: годен документ БДС EN ISO 9001 или негов еквивалент; техническо съоръжение, отговарящо на условията за събиране и даване на декларирани данни, за което се показва справка-декларация; профилиран личен състав с опит, което се удостоверява със справка-декларация за образованието, професионалната подготовка и опита на наетите чиновници.

Желаещите да бъдат вписани като Доставчик на декларирани данни, би трябвало да дават заявления, удостоверяващи положителната им известност - уверение от юридическо лице, че търговецът не е разгласен в неплатежоспособност, не е в произвеждане по стабилизация или в процедура по разпродажба. Както и заявление, че членове на управителния съвет на съответния търговец не са били шефове и/или членове на контролни органи на сдружение - снабдител на услуги, премахнат от регистъра на АПИ. Необходимо е и заявление, че членове на управителния съвет на съответния търговец не са осъждани. Декларациите, които се отнасят до членовете на управителните и контролните органи би трябвало да бъдат подписани от лицата, за които се отнасят.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР