Агенция Пътна инфраструктура“ обяви обществени поръчки за избор на изпълнители

...
Агенция Пътна инфраструктура“ обяви обществени поръчки за избор на изпълнители
Коментари Харесай

Търсим кой да ремонтира и поддържа републиканските пътища в следващите 3 години

Агенция „ Пътна инфраструктура “ разгласи публични поръчки за избор на реализатори за поддържане на републиканските пътища за идващите три години. Обществените поръчки са за поддържане на автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Струма “ и „ Марица “, както и за пътната мрежа в шестте региона за обмисляне - Северозападен, Северен централен регион, Североизточен, Югоизточен, Южен Централен и Югозападен регион. Дейностите ще се финансират от държавния бюджет и в сходство с разчетените в бюджета на АПИ средства за всяка година.

За Северозападен регион публичната поръчка е на обща стойност 333 696 050 лева без Данък добавена стойност. Тя е разграничена в пет обособени позиции – за всяко регионално пътно ръководство (ОПУ) – Видин, Враца, Монтана, Ловеч и Плевен.

За Северен централен регион публичната поръчка е с планирана стойност от 286 007 525 лева без Данък добавена стойност, още веднъж разпределена за петте регионални пътни ръководства – Велико Търноов, Габрово, Разград, Русе и Силистра.

За Североизточен регион публичната поръчка е на обща стойност  246 777 750 лева без Данък добавена стойност за трите години. Т е за четири регионални пътни ръководства разпределението – Варна, Добрич, Търговище и Шумен.

За Югоизточен регион публичната поръчка е за 295 522 500 лева без Данък добавена стойност. Тя е разграничена на четири обособени позиции: Бургас, Слвен, Стара Загора и Ямбол.

За Южен централен регион общата индикативна стойност на публичната поръчка е 378 467 700 лева без Данък добавена стойност. Тя е разграничена на пет обособени позиции по регионални пътни ръководства – Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Смолян и Хасково.

За Югозападен регион индикативната стойност на публичната поръчка е 358 092 500 лева без Данък добавена стойност. Четирите обособени позиции са: Благоевград, Кюстендил, Перник и София .

Поддържането на автомагистралите „ Хемус “, „ Тракия “, „ Марица “ и „ Струма “ в идващите три години планирано ще коства 418 852 500 лева без Данък добавена стойност. Сумата е разпределена за над 104 км от Автомагистрала “Хемус “ на територията на регионалните пътни ръководства София и Ловеч, с планирана стойност 75 392 500 лева без Данък добавена стойност. За Автомагистрала “Хемус “ на територията на ОПУ Шумен и ОПУ Варна индикативната стойност е 52 млн. лева без Данък добавена стойност. Дължината на правата е 111 км. За цялата дължина на автомагистрала „ Тракия “ - близо 407 км, които минават през територията на регионалните пътни ръководства София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Сливен, Ямбол и Бургас, прогнозната стойност за трите години е 183 960 000 лева без Данък добавена стойност.

За тригодишната поддръжка на 135-те км от автомагистрала „ Марица “ прогнозната стойност е 72 250 000 лева без Данък добавена стойност. Магистралата е на територията на ОПУ Стара Загора и ОПУ Хасково.

За поддържането на Автомагистрала “Струма “ в сектора от км 56+170 до км 166+500 /от тунел „ Блатино “ до Кулата/ на територията на ОПУ Кюстендил и ОПУ Благоевград прогнозната стойност е 35 250 000 лева без Данък добавена стойност. Дължината на правата е над 98 км. За поддържането на 56-километровия сектор от Автомагистрала „ Струма “ от София до тунел „ Блатино “ е подписан контракт с изпълнителя, определен в тръжна процедура по реда на член 20, алинея 3, т. 1 от Закон за обществените поръчки - събиране на предложения с публикация, за период от 5 месеца.

Изпълнителите ще обезпечават дейностите по поддържането на републиканските пътища - настоящо, зимно и ремонтно-възстановителни работи при спешни обстановки.

Заложените гаранционни периоди на изпълняваните работи са: за ръчно изкърпване на единични дупки и деформации в настилката с плътна асфалтобетонова примес – шест месеца; за машинно изкърпване на единични дупки и деформации на настилката с плътна асфалтобетонова примес – две години;  за машинно полагане на плътна асфалтобетонова примес – 3 три години.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР