Агенция Пътна инфраструктура обяви началото на обществена поръчка за провеждане

...
Агенция Пътна инфраструктура обяви началото на обществена поръчка за провеждане
Коментари Харесай

Пътната агенция търси кой да наблюдава популацията на костенурки и змии

Агенция " Пътна инфраструктура " разгласи началото на социална поръчка за осъществяване на мониторинг върху популациите на два типа сухоземни костенурки и два типа змии в сектора на първокачествен път Е-79 София - Кулата, преминаващ през Кресненското дефиле, заяви пресцентъра на организацията. Става въпрос за шипобедрена костенурка, шипоопашата костенурка, ивичест смок и леопардов смок.

Основната цел на мониторинга е да се проследят популационните трендове на четирите типа влечуги и степента на изолираност на субпопулациите, в случай че има такава, западно и източно от съществуващия път Е-79. Въз основа на тези данни ще се оцени действителната успеваемост на плануваните дефрагментационни и преградни уреди след въвеждането в употреба на дясното платно на лот 3.2 Крупник - Кресна от автомагистрала " Струма ", което ще минава по съществуващото сега трасе на пътя.

Изследванията ще се правят в продължение на 4 години. Индикативната стойност на социална поръчка е 288 хиляди лева с Данък добавена стойност. Средствата са обезпечени от Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура " 2014-2020 година, която се съфинансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и националния бюджет Срокът за подаване на офертите е до 17.30 часа на 15 юли.

Изграждането на автомагистралата, с потребление на актуалното трасе на пътя, може да стане факт макар митингите на екологични организации, откакто петчленен състав на Върховния административен съд отхвърли да прегледа жалбата им.

През март природозащитници приканиха първия вицепрезидент на Европейската комисия Франс Тимерманс да се намеси и незабавно да стартира наказателна процедура против България, с цел да отбрани европейското естествено благосъстояние в Кресненското дефиле.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР