Агенция „Пътна инфраструктура“ е платила 1.225 милиона лева за две

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ е платила 1.225 милиона лева за две
Коментари Харесай

АПИ е платила 1,225 млн. лева за местене на конуси на пътя София-Перник

Агенция „ Пътна инфраструктура “ е платила 1.225 милиона лв. за две години за преместването на конусите на пътя София – Перник към Владая и село Драгичево, заяви общинският консултант в София от „ Демократична България “ Симеон Ставрев.

Конусите се местят за така наречен реверсивно придвижване в двете зони, където придвижването се реализира в едно платно. Така се обезпечават две ленти за придвижване в по-натоварената посока – в петък и вечер в посока Перник и в неделя и заран в посока София. Общата дължина на правите е към 4 км.

В формален отговор на АПИ излиза наяве, че за интервала от 1 юли 2019 година до 1 юли 2021 година организацията е платила общо 1 225 306 лв..

„ Това натоварване доста ще намалее при дотъкмяване на Софийския околовръстен път в сектора сред „ Люлин” и „ Бъкстон”, тъй като прекосяването от пътен възел „ Перник” на автомагистрала „ Струма “ до южна София ще е по-бързо по автомагистрала „ Струма “ и след това по разширеното околовръстно “, разяснява Ставрев.

Според него даже да няма пари за целия сектор АПИ могат да го разделят на 2 елементи - от кръговото при „ Люлин “ до отбивката за „ Горна баня “ и от „ Горна баня “ до бул. „ България “ и да стартират с първия сектор. „ Това няма да натовари толкоз държавния бюджет, само че ще реши най-малко половината от казуса - тапите от „ Овча купел “ и „ Горна баня “ в северна посока. АПИ би трябвало да намерят работещо решение за пътния възел при края на Автомагистрала „ Люлин “ и СОП, с цел да не се образуват тапи на кръговото, където ще се събират по едно и също време два шестлентови пътя “, разяснява той.

Общинският консултант от „ Демократична България “ счита, че Столична община би трябвало да реши казуса с връзките на Северната скоростна дъга със северните квартали на града, с цел да може околовръстното шосе да развие капацитета си - да вади трафика от града. Ставрев разяснява, че булевардите Източна дъга, Илиянци и Рожен (нов) би трябвало да стигнат до СОП допустимо най-скоро.

„ Вместо да строи базовата инфраструктура, АПИ се занимава да дава пари за преместване на колчета. И то не малко пари. А Йорданка Фандъкова вместо да извършва обещанията си за градските булеварди - преписва едни цифри от бюджет в бюджет и единствено дава обещание, само че не извършва обещанията “, разяснява Симеон Ставрев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР