Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) възлага нови пътни ремонти, докато в

...
Агенция Пътна инфраструктура (АПИ) възлага нови пътни ремонти, докато в
Коментари Харесай

АПИ възлага нови пътни ремонти, докато се жалва от недостиг на 1.2 млрд. лв.

Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ) разпорежда нови пътни поправки, до момента в който в това време дължи над 800 млн. лева на пътноподдържащите компании за свършена работа и на фона на митинги от страна на " Автомагистрали Черно море ", които имат да получават близо 37 млн. лева за ремонта на автомагистрала " Тракия ".

В началото на септември ще стартира настоящ ремонт на второкласния път Дралфа - Чудомир - Лозница , в сектора от границата с област Търговище до пресичането с първокласния път I-2 Русе - Разград, заяви АПИ.

С обезпечените към 317 000 лева ще бъде усъвършенствано експлоатационното положение на настилката, се споделя в известието без да е посочено по какъв начин и от кое място са обезпечени парите.

Близо 24 км от второкласния път е в недобро положение и се нуждае от ремонт, за които по предварителни планирани оценки ще са нужни към 23 млн. лева В момента АПИ не разполага с този финансов запас и по тази причина ще бъде изработен единствено настоящ ремонт на настилката, с цел да се обезпечи безвредната проходимост на трасето, се споделя в известието.

В него е посочено още, че през април 2021 година посредством настоящото поддържане с полимербитумна емулсия и фракции под налягане са запълнени по-големите деформации и неравности. За обезпечаване на видимостта на пътуващите в правата чиновници на Областното пътно ръководство в Разград регулярно почистват крайпътната растителност и тревните площи.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР