Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), която през всяка година плаща милиарди,

...
Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ), която през всяка година плаща милиарди,
Коментари Харесай

Международници поемат управлението на пътната агенция

Агенция „ Пътна инфраструктура “ (АПИ), която през всяка година заплаща милиарди, ще се ръководи без нито един пътен експерт в управлението ѝ.

Поредната рокада в Управителния съвет на АПИ идва в миг, когато съдът дефинира, че управлението ѝ може да заплаща милиони на без да е нужно за това утвърждение от премиера.

Иво Иванов е назначен за ръководител на Управителния съвет на АПИ със заповед на служебния министър на районното развиване и благоустройството арх. Иван Шишков, заяви пресцентърът на Министерство на регионалното развитие.

Иво Иванов е приключил „ Международни връзки “ в Нов български университет и е специализирал в Оксфорд. Той е магистър инженер по „ Транспортен мениджмънт и логистика “от Висшето транспортно учебно заведение „ Тодор Каблешков. Работил е в екипа на омбудсмана на България. След това е бил шеф на дирекция „ Комуникация и информация “ в АПИ. Иво Иванов беше шеф на Националното тол управлениепо време на служебните държавни управления на Стефан Янев.

За членове на Управителния съвет на АПИ са назначени Теодора Василева и Николина Чапанова.

Теодора Василева е приключила „ Право “ в Пловдивския университет „ Паисий Хилендарски “. От завършването си до в този момент е ръководещ съучастник в адвокатско сдружение „ Йовчев, Чочеви и сътрудници “, се споделя в известието.

Николина Чапанова е дълготраен чиновник на АПИ. Тя е правист, приключила е „ Международно право и интернационалните връзки “ в Софийски университет „ Св. Климент Охридски “. Член е на Управителния съвет на АПИ от 7 февруари 2022 година със заповед на някогашния вицепремиер и районен министър Гроздан Караджов.

Другите двама членове на Управителния съвет на АПИ, назначени от Караджов, - досегашният ръководител Тодор Василев и Асен Ненчев са освободениот арх. Шишков .

В известието на Министерство на регионалното развитие не са посочени претекстове за промените в управлението на пътната организация.

Пред АПИ стои задачата да провежда бързи търгове за на пътищата, защото актуалните контракти с пътните компании изтичат на 30 септември.

Освен това следва заплащането на към 200 млн. лева на фирмите за ремонт на пътища през тази година, както и заплащания за строителството на автомагистрала „ Хемус “ и на скоростния път Видин – Ботевград.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР