Агенция Асошиейтед прес помести снимки и свидетелства от най-голямата болница

...
Агенция Асошиейтед прес помести снимки и свидетелства от най-голямата болница
Коментари Харесай

В Близкия изток: Тежки експлозии, ранени деца, горящи синагоги

Агенция Асошиейтед прес помести фотоси и свидетелства от най-голямата болница в Газа-град, където се лекуват тежко потърпевши от израелските бомбардировки, в това число и деца. „ Повечето пациенти са с рани от шрапнели. Налага се да ампутираме крака - дори и на деца “, споделя шефът на болничното заведение Мохамад Абу Селмия. По думите му, клиниката се нуждае незабавно от гориво за генераторите, от лекарства и съоръжение.

Здравните управляващи в линията Газа оповестиха тази нощ за общо 119 убити от началото на стълкновенията в понеделник и за над 600 ранени. Атаките на израелската войска са ориентирани против радикалноислямската организация Хамас и други въоръжени палестински групировки, само че неведнъж те водят до жертви и измежду цивилното население в гъстонаселената линия Газа.

Опасност от революция?

В редица израелски градове се стигна до конфликти сред еврейски ултранационалисти, араби и силите на реда. Над 400 души са били задържани единствено в град Кфар Касем, Централен Израел. В град Лод пък е оповестено изключително състояние, откакто в понеделник един арабин беше убит, а една синагога – подпалена. И в други израелски градове има конфликти сред еврейски и арабски израелци, заради което министърът на защитата Бени Ганц разгласи, че подкрепления от запасняци и гранични служители на реда ще бъдат изпратени за потушаване на насилието и за налагането на ред и правда. „ Насилието в страната доближи размери, каквито в Израел не помним от десетилетия “, съобщи представителят на полицията Мики Розенфелд. Израелският министър председател Бенямин Нетаняху дефинира насилието като недопустимо, а президентът на страната Реувен Ривлин го осъди като „ опасност за израелския суверенитет “.

Междувременно израелската бойна авиация продължи да обстрелва цели на Хамас, в това число обект на техните секрети служби. Обект на офанзива са били и бойци на „ Ислямски джихад “.

Атаки и от двете страни

Според израелски източници, ракета на Хамас е поразила по простъпка електропровод в линията Газа. Общо над 400 ракети, изстреляни от радикалната палестинска организация, са паднали още над линията Газа и не са съумели да доближат до израелската територия, оповестиха израелски военни. Без електричество са останали 230 000 души, има развалени също и тръби на пречиствателни станции в региона, четвърт милион души са без вода. Военизирани палестинци са изстреляли повече от 1750 ракети към Израел, а израелската войска е бомбардирала 600 цели в линията Газа. След като във вторник Израел активизира 5 хиляди запасняци, в този момент военният министър Ганц разгласи мобилизацията на още 9 хиляди души от запаса.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР