Агентите на ФБР са нахлули в дома на руския магнат

...
Агентите на ФБР са нахлули в дома на руския магнат
Коментари Харесай

ФБР нахлу в дома на руския олигарх и съратник на Путин Олег Дерипаска



Агентите на ФБР са нахлули в дома на съветския магнат Олег Дерипаска, потвърдиха във вторник от организацията.

Агентите правят " позволена от съда правоприлагаща активност " в дома на Дерипаска във Вашингтон, заяви представител на ФБР пред бизнес телевизия CNBC.

Говорителят на организацията не даде спомагателни детайлности за дейностите на ФБР. Според NBC News има голям брой сътрудници, ограничаващи достъпа до парцела на Дерипаска.

През 2018 година администрацията на Тръмп наложи наказания против Дерипаска и към две дузини други олигарси и чиновници на Кремъл, свързани с вътрешния кръг на съветския президент Владимир Путин.

Дерипаска апелира глобите, само че през юни американски арбитър отхвърли неговата тъжба.



Олег Дерипаска стана необятно прочут в Съединени американски щати поради връзките си с Пол Манафорт, някогашния ръководител на предизборната акция на Тръмп, който беше наказан по обвинявания в измами, произлизащи от следствието на някогашния специфичен юрист Робърт Мълър за намесата на Русия в американските президентски избори през 2016 година

Тогавашният президент Доналд Тръмп помилва Манафорт в последния месец на поста си.

ФБР и полицията на окръг Колумбия не дадоха отговор незабавно на претенции за спомагателна информация. Адвокат на Дерипаска също не направи непосреден коментар, оповестява CNBC.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР